Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Věřím, že jdeme nahoru

Bořek Dočkal po derby

Sdílet

Bořek Dočkal odehrál své první derby po návratu do rudého dresu a v Edenu musel po závěrečném hvizdu sledovat slavící domácí diváky. Nebylo to ale po vítězství, slávisté doma slavili bod urvaný v samotném závěru zápasu. Jak zápas viděl náš kapitán?

DOČKAL | Škoda, že jsme se po gólu zatáhli

Jak hodnotíš zápas?
Klasické derby, hodně soubojů, málo prostoru na fotbal. Bylo to čekání na první gólový moment, bylo jasné, že zápas hodně ovlivní. Mrzí mě, že po gólu na 1:0 jsme nevydrželi v aspoň trochu větší aktivitě, držet soupeře výš, ale na druhou stranu je třeba říct, že Slavia v tu chvíli hrála dobře a na velké riziko. Měli osm lidí nahoře ve vápně, tam nás potom mačkali. Centrů do vápna chodilo v závěru hodně, měl jsem pocit, že to uhráváme, že nedochází k velkým závarům, ale pak bohužel přišla poslední standardka, jeden prohraný souboj a vyrovnání Slavie.
Bylo to hodně bojovné utkání. Vymykalo se to nějak z rámce klasických derby?
Co se týká počtu soubojů, tak asi ne. Byly tam třeba dva zákroky, které byly za hranou a mohly dopadnout pro nás hůř, než žlutou kartou. Na druhou stranu - my jsme věděli, že v soubojích musíme být agresivní, že jinudy cesta nevede. Někdy je pak těžké najít tu správnou míru.
Ukazuje v naší současné situaci tenhle zápas, že se zvedáme?
Věřím, že ano, cítím to tak uvnitř týmu. Už jen to, jak jsme sem dnes jeli, opravdu jsme věřili, že sem jedeme vyhrát. Nevnímali jsme bodový rozdíl v tabulce. Vnitřní pocit za mě je dobrý, poslední dva zápasy dobře odehrané a je na čem stavět. Věřím, že sezonu takhle dohrajeme, že to budeme stupňovat, budeme hrát i lepší fotbal než dneska.
Celý rozhovor s Bořkem si pusťte ve videu!

Další novinky