Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Soupeř byl efektivnější

Dávid Hancko po derby

Sdílet

Dávid Hancko po zdravotních problémech zvládl odehrát celé derby proti Slavii, na konci měl ale ke spokojenosti daleko. Sparta doma stejně jako před rokem doma prohrála 0:3 a na rivala z Edenu teď ztrácíme v tabulce pět bodů.

HANCKO | Soupeř byl efektivnější

Kde vidíš důvody vysoké prohry?
Těžko se to hodnotí, nikdo jsme si to takhle nepředstavovali. Je mi to líto, mrzí mě to. Je to dlouhodobá soutěž, ještě máme hodně zápasu, musíme se oklepat a jít dál. Soupeř byl dnes efektivnější, my jsme šance nevyužili, oni ano. A zvítězili.
S čím jste do zápasu šli, jak jste byli naladění?
Nahecovaní jsme byli všichni, jsme šťastlivci, že můžeme hrát takovéto zápasy, to by chtěl každý kluk. O ničem jiném se před utkáním nemluví, celé město se zastaví. Byl jsem velmi nahecovaný, chtěl jsem vyhrát a nechat na hřišti maximum pro to, aby se to povedlo. Bohužel to nevyšlo, takový je fotbal. Mohli jsme jít do vedení, nepovedlo se to a vzápětí jsme inkasovali.
Neproměněná penalta byl zlomový moment, vzápětí jsme inkasovali. Proč už se pak nepokračovalo ve výkonu jako před penaltou?
Do té doby to bylo vyrovnané, zvládali jsme souboje. Pak jsme ale dostali druhý gól, dali jsme jim trochu prostoru a trefil to Sima výborně. Má skvělou formu teď. Snažili jsme se dál, ale nebylo nám přáno, při mojí hlavičce tam moc nechybělo.
Jak se cítíš zdravotně?
Je to pořád všelijaké, bohužel. Ve dvanácté minutě jsem po několika soubojích myslel, že budu muset střídat. Naštěstí se koleno uklidnilo a zvládl jsem celý zápas, což je pro mě dobrá zpráva. Po těch měsících se mi povedlo odehrát celý zápas, za to jsem vděčný. Budu se snažit dál makat, abych co nejdřív mohl hrát co tři dny devadesát minut.

Další novinky