Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Dražba dresů vynesla 120 744 Kč

Výtěžek putuje ke zdravotním sestřičkám

Sdílet

Jako tradičně jsme vám i letos nabídli po výročním utkání možnost vydražit si originální hrané retro dresy, navíc s podpisem hráče, který v daném triku nastoupil. Na hřišti se nám sice duel proti Českým Budějovicím vůbec nepovedl, ale z pohledu výtěžku charitativní dražby mohou být všichni sparťani spokojení. Výtěžek dražby totiž překonal hranici 120 tisíc. Částku Sparta v pondělí předala projektu Pomáháme sestřičkám. Jde o projekt Generali České pojišťovny na podporu sestřiček a zdravotnického personálu v době Covidu.
Symbolický šek před za Spartu ředitel komerčního úseku klubu Tomáš Křivda. Předání proběhlo v pražském IKEMU, kde si šek převzala Martina Šochmanová, prezidentka České asociace sester.
Sparta projektu Pomáháme sestřičkám nepomohla poprvé. Už na jaře jsme se totiž spolu se Slavií rozhodli zdravotním sestrám darovat celý výtěžek prvního virtuálního derby. Tehdy šlo takřka o 1 milion a 300 tisíc korun. Teď tedy Sparta znovu dává najevo, že si váží práce zdravotnického personálu v této době, která je obrovskou zkouškou sil všech sestřiček a zdravotníků.
„Sparta se už na jaře při projektu Derby pomáhá rozhodla, že chce pomáhat sestřičkám a dát tak najevo, že si váží jejich nasazení v době pandemie. K podpoře sestřiček a této iniciativy nás už tehdy inspirovala Generali Česká pojišťovna. Dražba dresů je tedy další logické pokračování, protože situace se zatím nelepší. Děkujeme sparťanům, kteří do toho šli s námi a zapojili se do dražby,“ říká k věnování výtěžku sestřičkám Tomáš Křivda
Nejvíc peněz vynesly hrané retro dresy Davida Moberga Karlssona a Bořka Dočkala, za které nový majitel, mimochodem jedna osoba, zaplatil shodně 20 500 Kč. Stejný kupující si pak pořídil i třetí nejdražší dres, 10 000 dal za dres Lukáše Juliše. 

Další novinky