Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Hlavní je, že jsme to zvládli

Dávid Hancko po Baníku

Sdílet

Sparta zvládla domácí duel s Baníkem Ostrava a po vítězství 1:0 postoupila do čtvrtfinále MOL Cupu! Utkání to ale nebylo snadné, šancí k vidění příliš nebylo ani na jedné straně a nakonec v závěru rozhodl z pokutového kopu Dávid Hancko.

HANCKO | Hlavně, že jsme to zvládli

Jaký to byl zápas?
Těžký, pohárový. Bylo to vidět. Oba týmy na sebe byly dobře připravené. Bohužel, pořád nejsme po karanténě v zápasovém rytmu a bylo to znát, nepohybovali jsme se tak dobře, hlavně v prvním poločase. Ostrava byla velmi dobrá, neulehčila nám to. Ale o to je to důležitější, takové zápasy budou přicházet v lize i v poháru. Nechci to přehnat, ale rok nebo dva dozadu bychom takové utkání prohráli. Dnes to zvládáme. To je nejdůležitější. Máme nulu vzadu, dali jsme gól a postupujeme. To je hlavní. Teď se z toho jen poučit, podívat se na video a připravit se na neděli.
Jak ses cítil v závěru, kdy už se zdálo, že se blíží prodloužení a nakonec jsi šel na penaltu?
Nebylo to jednoduché, ale věřil jsem si, i ve Zlíně jsem proměnil. Hned jsem si vzal míč, kluci mě podpořili. Jsem rád, že nám to pomohlo a nemuseli jsme jít do prodloužení. Byla to pro mě třešnička na dortu po tomhle zápase, protože mě zase celou dobu bohužel boleno koleno, musel jsem jít přes bolest. O to radši jsem, že jsem dostal takovou šanci a proměnil jsem ji.
Chystali jste se speciálně na penalty?
Určitě ano, je to pohár, každé mužstvo se na to chystá. Když jsem si před zápasem promítal možné situace, tak jsem i na penalty myslel a snažil jsem se si to vizualizovat, že ji proměním. Nakonec to vyšlo a rozhodlo to. O to větší štěstí a radost.
Přepnul ses opět do role stopera. Je to pro tebe už snadné takhle přepínat?
Vůbec ne. Vždycky jsem nervózní, když se to dozvím. Snažím se si to v hlavě i na papíře uspořádat, napsat si, co musím plnit, protože ty úlohy jsou trochu jiné. Takhle se připravuju a v hlavě si to vizualizuju, kde se budu pohybovat a co budu přesně dělat. Jsem rád, že jsem to na hřišti zvládl a ten výkon byl dobrý. Ale náš tým má určitě větší potenciál a máme se kam zlepšovat.

Další novinky