Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-16

U16 druhá na Memoriálu Vl. Marečka

Reportáž z finále proti Slavii

Sdílet

Šestnáctku čekal v rozmezí od 26. do 27. dubna finálový turnaj českého poháru mladšího dorostu, který je znám pod názvem Memoriál Vlastislava Marečka. Sparta zvládla semifinále s Olomoucí (1:0) a v souboji o prvenství jsme na stadionu FK Teplice vyzvali Slavii. Úvodních dvacet minut patřilo soupeři, který využil naše ztráty při zakládání útoků a šel do dvoubrankového vedení. Ve 29. minutě snížil po pěkné akci Kaczmarek, který zakončil únik přesnou střelou k tyči. Ve 49. minutě Slavia předvedla kombinaci, po které se do velké šance dostal Šmiga a z blízkosti překonal našeho gólmana. Více gólů už tento duel nepřinesl a na turnaji jsme po prohře 1:3 obsadili 2. místo.
V úvodu zápasu působila aktivnějším dojmem Slavia, naše obrana však fungovala dobře. V 11. minutě ale přišla naše ztráta ve středu pole a soupeř zavelel k rychlému brejku. První zakončení jsme ještě zblokovali, ale míč se následně odrazil k útočícímu Koláříkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě, 0:1. V 18. minutě přišla naše ztráta při vyvážení balonu a hráči Slavie si to okamžitě nasměrovali do pokutového území, kde si to Šmiga zasekl a přízemní střelou na bližší tyč zvýšil na 0:2. Ve 29. minutě jsme předvedli pěknou akci, když jsme se pár přihrávkami dostali až do finální třetiny hřiště. Port adresoval skvělý míč na Kaczmarka, který šel sám na brankáře. Samostatný únik zakončil s rozvahou k tyči a snížil na 1:2. Hra se pak odehrávala zejména mezi pokutovými územími. V závěru první poloviny jsme měli zajímavou příležitost po centru do malého vápna. Míč tam propadl a následná střela těsně minula břevno. Do kabin se tak šlo za stavu 1:2.
Po změně stran jsme se snažili o vyrovnání a hned v úvodu druhého dějství jsme se párkrát dostali do prostor pro zakončení, ale výrazněji jsme nedokázali ohrozit soupeřovu bránu. Naopak Slavia ve 49. minutě předvedla kombinaci, kterou se dostala až do našeho vápna. Potom přišel centr na zadní tyč a Šmiga nedal našemu gólmanovi šanci, 1:3. Po hodině hry jsme ustáli dvě nepříjemné situace v našem pokutovém území, jednou byla nastřelena boční síť a podruhé vyrážel Stehlík. V 69. minutě jsme měli velkou příležitost k vyrovnání. Havrlík unikl obraně soupeře a jeho křížná přízemní střela o pár centimetrů minula pravou konstrukci brány. Více gólových momentů jsme už v zápase neviděli. Sparťani tak prohráli 1:3.
Trenér Lukáš Bláža hodnotí duel: „Za prvé musím uznat kvality soupeře, protože dnes jsme se setkali aktuálně s nejlepším týmem v ročníku 2007, který měl výborné hráče a byl v kompletním složení. Měli jsme připravenou taktiku, jak Slavii zaskočit. Chtěli jsme hrát trochu jinak, než jak to ve skutečnosti vypadalo na hřišti. Bohužel to dnes nevyšlo. Byl to ale pro nás skvělý zápas do budoucna, protože jsme si z něj mohli vzít mnoho zkušeností a věřím, že z nich budeme jednou těžit.“
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 1:3 (1:2)
Góly: 29. Kaczmarek – 11. Kolářík, 18., 49. Šmiga.
Sparta: Stehlík – Vodolán (77. Mikuš), Krpálek, Havrlík ©, Poturnay, Havelka (59. Hrodek), Port (46. Pančev), Hrubý (77. Duška), Kareš (46. Váňa), Kaczmarek, Pavlo (59. Zajíček).

Další novinky