Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyŽeny A

Adéla Motyčková: první ligový zápas

21letá hráčka debutovala na Slovácku

Sdílet

Pokud bychom na prohře žen ACS se Slováckem chtěli hledat nějaká pozitiva, jistě by jím byl start Adély Motyčkové. Navíc její vůbec první ligový. Jednadvacetiletá blonďatá fotbalistka odehrála posledních 20 minut a na hřišti byla přínosem.
Motyčková v posledních letech patřila mezi opory Teplic, odkud v létě 2022 přestoupila do Sparty "B", šlo tedy o přesun v rámci druhé ligy. Za béčko je v sestavě pravidelně, již loni v listopadu byla i v nominaci A-týmu pro domácí zápas se Slováckem (výhra 6:1). Teď se do nominace k zápasu áčka dostala opět. „Už během týdne, ve středu jsem se zapojila do tréninkového procesu s A-týmem," vysvětluje, jak se věci seběhly.
Dopředu nebylo jasné, kolik minut odehraje, či zda vůbec nastoupí. Nakonec šla na hřiště v 72. minutě, takže i s nastaveným časem strávila ve hře přes 20 minut. „Ani jsem nečekala, že dostanu takový prostor," přiznává.
V B-týmu jí v posledních zápasech patřil post stopera, nyní ale působila v útoku. „Stopera hraji od nového roku, předtím jsem ale hrála v útoku, stačilo se tedy jen rozpomenout," neviděla Motyčková ve změne postu problém. „Nevadí mi nastoupit kdekoliv, kromě v bráně," dodává.
V útoku byla aktivní. „Šla jsem tam s tím, že hru potřebujeme oživit. A přesně o to jsem se snažila - odjezdit to na 100 %. Bohužel tam ale nepadl vyrovnávací gól," lituje nepříznivého výsledku 1:2.
Když jsem přestupovala do béčka Sparty, tak jsem si přála dostat se zde až do áčka, rozhodně se tak dá říct, že to je splněný sen," říká ke svému prvnímu zápasu v 1. lize Adéla Motyčková.

Další novinky