Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-7

Sparta založila kategorii WU7

Nový tým pro malé fotbalistky

Sdílet

Počet kategorií v ženském úseku Sparty se rozrostl, v září 2023 byl vytvořen nový tým dívek do 7 let. Momentálně má tedy Sparta tři přípravkové týmy (WU7, WU9, WU11), dvě družstva žákyň (WU13, WU15), dorostenky WU18 (A-tým hraje 1. ligu, B-tým 2. ligu) a dva dospělé týmy (A-tým v 1. lize a B-tým v 2. lize).
Nově vzniklá kategorie ACS WU7 má základnu v Satalicích a trénuje dvakrát týdně: vždy v pondělí a ve čtvrtek od 17:00. A to buď na hřištích v satalickém Sportareálu, nebo v tělocvičně místní základní školy. Náplň tréninků tvoří všestranná pohybová příprava se zaměřením na fotbal.
V realizačním týmu působí trenéři Martin Hejno, Dmitriy Shvets, Adéla Motyčková a Zora Obertová, přičemž posledně dvě jmenované jsou zároveň aktivními fotbalistkami sparťanského B-týmu.
Nábor malých sparťanek
Pro děti již od tří let věku existuje projekt Sparťanské fotbalové školičky (více na www.skolickasparta.cz). Kategorie WU7 je určena pro ročníky 2017-2019 a volně navazuje právě na SFŠ. Nábor nových hráček probíhá celoročně. Stačí se pouze předem ozvat trenéru Martinu Hejnovi a poté dorazit na trénink ve sportovním oblečení.
Starší ročníky dívek nemusí smutnit, také ony se mohou do Sparty přihlásit, zařazeny by následně byly do věkově odpovídající kategorie (WU9). Hraní za Spartu lze navíc skloubit i s jinými sporty či kroužky.
Kontakt
Martin Hejno, trenér AC Sparta Praha WU7
martin.hejno@mladezsparta.cz
Tel. 732 964 003
Proběhlé a budoucí události
Za svoji krátkou existenci má nejmladší dívčí kategorie Sparty za sebou už celou řadu akcí. Na konci letních prázdnin to byla akce WINS – Welcome in new season. Jednalo se o zábavnou komunitní akci na oslavu zahájení sezony, na programu nechyběly opičí závody, nejrůznější slalomy či házení na terč.
V průběhu září a října sparťanští trenéři uspořádali sportovní dopoledne ve čtyřech mateřských (MŠ Spojenců, MŠ Radonice, MŠ Satalice, MŠ Obláček) a dvou základních školách v okolí (ZŠ Čakovice a ZŠ Kbely). Při těchto sportovních dopoledních si se Spartou zasportovalo zhruba 480 dětí.
V listopadu proběhl Sparta Draft – výběrová akce pro mladé fotbalistky, které hrají v jiných klubech, ale upoutaly pozornost sparťanského skautingu. Cílem je hráčkám i rodičům názorně představit tréninkový proces a fungování v dívčí akademii ACS.
V rámci klubu funguje propojení mezi jednotlivými kategoriemi. Nová sparťanka například obdrží kartičku od Elišky Sonntagové, kapitánky A-týmu. Dívky z kategorie přípravek při ženském derby v epet ARENĚ doprovázely fotbalistky na hrací plochu. Hráčky z A-týmu a B-týmu zase do Satalic pravidelně zavítávají aktivně se zúčastnit tréninků. Do konce roku je v plánu ještě mikulášská a vánoční besídka, v průběhu jara už na dívky budou čekat i první turnaje.
Mezi cíle při otevření kategorie WU7 patřilo vytvoření povědomí o tom, že fotbal je i pro holky, a do konce října dosáhnout alespoň počtu dvaceti hráček tak, aby ruku v ruce se zvýšenou kvantitou rostla i kvalita přípravkových kategorií. Obojí se podařilo na jedničku. V budoucnu je v plánu otevření také kategorie WU8.

Další novinky