Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15

Ohlédnutí se za podzimem U15

Statistiky a rozhovor s trenérem

Sdílet

Patnáctka v úvodu ligového ročníku párkrát zaváhala, ale následně se dostala na vítěznou vlnu a podzim zakončila na 4. příčce se stejným počtem bodů jako třetí Pardubice. V článku jsme si toto období přiblížili blíže. Najdete v něm také statistiky a rozhovor s hlavním trenérem.
Sparťani zahájili přípravu 20.7. a ještě ve stejný týden odešli na pětidenní soustředění do Benešova. Během léta kluci absolvovali několik přípravných utkání včetně souboje s Austrií Vídeň a turnajů Bican Cup (2. místo) a Nisa Cup (1. místo).
Patnáctka odstartovala soutěž remízou a dvěma výhrami. Následně ale čekala tři zápasy na plný bodový zisk, když zaznamenala dělbu bodů a dvě prohry. Od tohoto momentu šla výkonnost týmu opět nahoru. Z posledních devíti ligových vystoupení dosáhli kluci osmi výher a první polovinu sezony zakončili pěti triumfy v řadě.
Ligová bilance ACS | 15 zápasů: 10 výher, 2 remízy, 3 prohry – 32 bodů, skóre: 46:19, 4. místo.
Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde.
Sparťané se spolu s Dynamem mohou pyšnit nejlepší defenzivou soutěže, když míč ze své sítě lovili 19krát. Doma nám patří druhé místo, přičemž na svém kontě máme stejný počet bodů jako první Slavia (19). Na hřištích soupeřů jsme inkasovali nejméně ze všech účastníků (7).
Góly:
Porci 46 gólů si mezi sebou podělilo 14 hráčů. Nejvíce v této statistice vynikal Adam Konečný, který se s osmi přesnými zásahy stal nejlepším střelcem týmu. K dosažení této mety přitom potřeboval jen 12 zápasů.
Střelec Góly
Adam Konečný 8
Daniel Pospíšil 7
Tobiáš Krejčí 6
Viktor Švec 5
Daniel Šebrle 4
Jan Kos 3
Albert Klečar 3
Chinguun Bolorbold 2
Lukáš Forejt 2
Petr Prokop 2
David Schütz 1
Pavel Heisig 1
Matěj Federle 1
Šimon Dresler 1
Brankáři:
V patnácti konfrontacích se v naší bráně představila dvojice Mašát Schütz. Více vytěžovaným byl Mašát, který během devíti představení dosáhl tří čistá konta.
Jméno Zápasy Čistá konta
Jakub Mašát 9 3
David Schütz 6 2
Hráči:
Dres ACS si během ligového podzimu obléklo 24 fotbalistů. Jonáš Nespěšný byl jediným naším hráčem, který zasáhl do každého ze soubojů. Nejvytěžovanější byl Jan Kubíček, který odehrál celkem 1084 minut. Hranici 1000 minut přitom pokořil jako jediný z týmu.
Jméno Zápasy
Jonáš Nespěšný 15
Albert Klečar 14
Jan Kubíček 14
Lukáš Matějka 14
Daniel Pospíšil 14
Lukáš Forejt 13
Tobiáš Krejčí 13
Daniel Šebrle 13
Martin Vondrášek 13
Adam Konečný 12
Jakub Vosička 12
Viktor Švec 11
Pavel Heisig 10
Jan Kos 10
Petr Prokop 10
Chinguun Bolorbold 9
Šimon Dresler 9
Matěj Federle 8
Milan Průša 4
Lewis Azaka 3
Libor Makovský 3
Lukáš Müller 2
David Schütz 2
Matyáš Hrodek 1
Závěr článku tvoří rozhovor s hlavním trenérem, ve kterém se Matyáš Kudela ohlédl za podzimem.
Jak hodnotíte podzimní část sezony?  
Pomyslný „vrchol“ podzimní části nás čekal krátce po jejím úvodu – v srpnu. Odehráli jsme totiž dva skvěle obsazené turnaje. V tradičním Bican Cupu jsme obsadili 2. místo, kdy jsme ve finále podlehli Dinamu Záhřeb. Téměř po čtrnácti dnech jsme startovali na turnaji Nisa Cup v Liberci. I na této akci naši hráči získávali skvělé zkušenosti, a to např. v zápasech s Brightonem nebo Bayernem Mnichov. Kluci náš klub výborně reprezentovali a celý turnaj nakonec i vyhráli. Úvod sezony hodnotíme tedy velmi kladně.
Zanedlouho po tomto náročném programu se nám v lize výsledkově nepodařily zápasy s Plzní, Pardubicemi a Bohemians. To bylo takové nejméně povedené období. Z těchto třech utkání však negativně hodnotíme jen souboj na Bohemians, který se nám nepovedl po všech stránkách a byl celkově takovou kaňkou celého podzimu. Jinak musím hráče za jejich celkovou prezentaci, jak v tréninku, tak utkáních, pochválit. Dále ještě musím připomenout, že jsme téměř celý podzim prošli bez dlouhodobější absence jednotlivců. Chlapci se po zdravotní stránce opravdu drželi, což bylo skvělé.
V lize máte s Dynamem nejlepší defenzivu. V počtu vstřelených branek jste však až šestí. Jak nahlížíte na obě tyto činnosti?  
Útočná fáze nebyla opravdu tak kvalitní, jako v loňské sezoně, ve které naši ofenzivní hráči byli opravdu úžasní. Také to bylo znát v počtu nastřílených branek a nasbíraných bodů v konečné tabulce ligy žáků. V této sezoně jsme se během podzimu často potýkali s neproměňováním velkých brankových příležitostí. Na můj vkus jsme však obdrželi i dost laciných branek. Bereme to ale tak, že je klukům stále jen 14 let. V trénincích na obou činnostech pracují výborně a budou se v nich neustále zlepšovat.
S čím jste jako trenér nebyl spokojen během podzimu?
Kluci se na mě často zlobí, že jsem neustále s něčím nespokojen. (smích) Teď ale vážně. Jsme v kategorii U15, tudíž je potřeba systematicky a koncepčně pracovat na všech činnostech, které hráče komplexně rozvíjejí. Kluci jsou si všeho vědomi a na každém tréninku nás přesvědčují o tom, že chtějí tvrdě pracovat a komplexně se rozvíjet.
Co vás v uplynulém půlroku potěšilo?
Samozřejmě úspěšné výsledky a dobré výkony na obou velkých turnajích v úvodu sezony. Lhal bych, kdybych říkal něco jiného. Jinak mně však ohromně těší každodenní práce s hráči. Užívám si možnosti sledovat je při tom, jak se na hřišti rozvíjejí, jakou radost jim tato krásná hra přináší a jak slaví každý gól, který za svůj milovaný klub vstřelí. Samozřejmě nám všem dělá ohromnou radost, jak dobře ho reprezentují.
Mám také velkou radost z toho, jak dobře se v týmu adaptovali dva posunutí hráči ročníku 2010, Libor Makovský a Milan Průša. Stejně tak i Lewis Azaka, u kterého došlo během podzimu, díky své výkonnosti, taktéž k posunu – do kategorie U16.

Další novinky