Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-14

Čtrnáctka po podzimu na 1. místě

Ohlédnutí se za podzimem U14

Sdílet

Sparťané odehráli v létě tři turnaje, na kterých obsadili 1., 3. a 4. místo. V úvodní části ligové soutěže sice třikrát zaváhali, ale poté už nastala spanilá jízda v podobě sedmi výher řadě, čehož výsledkem je to, že ACS přezimuje na první příčce.
Čtrnáctka se poprvé v této sezoně sešla 20. července, kdy kluci odstartovali přípravu pod vedením nového trenéra této kategorie Tomáše Kabeláka. Hned po pár dnech ji už čekalo pětidenní soustředění v Jiřetíně pod Jedlovou. Léto pro tento tým bylo bohaté na turnaje. V Hradci Králové jsme obsadili 4. místo, na velké mezinárodní akci v Chorvatsku 3. příčku a na Memoriálu T. Kameníka to už vyšlo a stali se celkovým vítězem.
Sparta odstartovala sezonu výhrou a remízou, které doplnilo vítězství 5:4 na hřišti Slavie. Následně však kluci vyšli ve dvou po sobě jdoucích domácích zápasech s Plzní a Pardubicemi naprázdno. To však byly jejich poslední ztráty bodů a od tohoto momentu až do konce podzimní části už všechno vyhráli a zaznamenali sedmizápasovou vítěznou sérii, která výrazně přispěla k tomu, že přezimujeme v čele tabulky.
Ligová bilance ACS | 15 zápasů: 12 výher, 1 remíza, 2 prohry – 37 bodů, skóre: 72:20, 1. místo.
Kompletní ligovou tabulku najdete zde a přehled našich výsledků zde.
ACS má druhou nejlepší defenzivní činnost v lize, když inkasovalo 20 gólů. Lépe jsou na tom jen České Budějovice (14). Z pohledu vstřelených gólů jsme čtvrtí. Při pohledu na tabulku domácích týmů zjistíme, že v tomto ohledu jsme nejlepší. Na hřištích soupeřů jsme inkasovali nejméně gólů ze všech (9).
Góly:
Sparťani zaznamenali 72 gólů, pod které se podepsalo 20 hráčů. Jeden přesný zásah byl v zápisu označen za vlastní. Nejvíce při chuti byl Matyáš Hrodek, který se těšil dvanáctkrát. Nad hranici deset přesných zásahů se dostala i dvojice Šimon Rus a Karel Klíma.
Střelec Góly
Matyáš Hrodek 12
Šimon Rus 11
Karel Klíma 11
Oskar Holinka 8
Adam Hybler 3
Tobiáš Schejbal 3
Tomáš Babiar 3
Tomáš Hašler 3
Lukáš Müller 2
Jakub Tichý 2
Libor Makovský 2
Lukáš Hrdlička 2
Štěpán Macháček 2
Mykhaylo Mazyarchuk 1
David Holoubek 1
Mikael Vitarigov 1
Vojtěch Faltus 1
Benjamin Hruška 1
Matěj Kropík 1
Vojtěch Kmeť 1
Brankáři:
Trenér Tomáš Kabelák využil během podzimní části služby pěti gólmanů. Ve více zápasech se stalo, že přes poločas kluky na tomto postu prostřídal.
Jméno Zápasy Čistá konta
Benjamin Hruška 6 2
Štěpán Dyntar 5 3
Denis Michal 4 0
Petr Šuťák 2 0
Daniel Procházka 2 0
Hráči:
42 hráčů dostalo příležitost v dosavadním průběhu soutěže. Matyáš Hrodek a Adam Hybler si připsali na své konta nejvíc čárek, když nastoupili ve dvanácti utkáních. Hybler navíc odehrál nejvíc minut z celého týmu – 902.
Jméno Zápasy
Matyáš Hrodek 12
Adam Hybler 12
Lukáš Hrdlička 11
Vojtěch Kmeť 11
Matěj Kropík 11
Oskar Holinka 10
David Holoubek 10
Karel Klíma 10
Lukáš Müller 10
Jakub Tichý 10
Vojtěch Faltus 9
Libor Makovský 9
Milan Průša 9
Oliver Šimeček 9
Fabian Kronberger 8
Šimon Rus 8
Lukáš Havrlík 6
Mykhaylo Mazyarchuk 4
Tomáš Babiar 4
Dominik Baroch 3
Martin Bayer 3
Vincent Macků 3
Štěpán Macháček 3
Štěpán Matějka 3
Tadeáš Sojka 3
Marek Štěpnička 3
Jiří Tůma 3
Tomáš Hašler 2
Benjamin Hruška 2
Šimon Kubín 2
Šimon Kapusňák 2
Tomáš Malý 2
Dominik Rumanský 2
Filip Skuhravý 2
Mikael Vitarigov 2
Tomáš Hamerník 1
Štěpán Dyntar 1
Ondřej Nezbeda 1
Tobiáš Schejbal 1
Závěr článku tvoří rozhovor s hlavním trenérem, ve kterém se Tomáš Kabelák ohlédl za podzimem.
Jak hodnotíte podzimní část sezony? S 1. místem asi musíte být spokojen…
Samozřejmě! Hlavně pro kluky je příjemné vidět se na prvním místě po první polovině sezony. Nicméně, pro nás trenéry je tento pohled druhotný. Pro nás jsou potěšující hlavně zvládnutá utkání proti silným soupeřům, a naopak snaha o zlepšení v kláních, která se nám nepovedla.
Vaše dvě prohry přišly během čtyř dnů na domácím hřišti. Reagovali jste na to sedmi výhrami v řadě. Jak moc důležité byly tyto zápasy a ta reakce od týmu?
Zmíněné porážky přišly hlavně po skvěle zvládnutém derby, takže určitě to byla trochu studená sprcha. Na druhou stranu je potřeba se dívat po příčinách těchto proher a zapracovat na zlepšení, což ukazují právě ta zbylá vyhraná utkání.
S čím jste byl spokojen na podzim?
Jak už jsem říkal, tak pro nás byla potěšující zejména konfrontační utkání, ve kterých jsme předvedli herní kvalitu. Hráči ukázali, že jsou schopni vzít situaci do vlastních rukou a rvát se za tým, když je potřeba.
Na čem je třeba zapracovat směrem k jaru?
V jarní části budeme pokračovat ve zlepšování individuálních dovednostní i týmových návyků, které budou hráče posouvat blíže k jejich cíli. Mimo mistrovských utkání nás čekají zahraniční turnaje i zajímavé přípravné souboje, takže určitě je na co se těšit.

Další novinky