Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-9

Souhrn druhého březnového víkendu přípravek

ACS WU9 a WU11 hrály celkem sedm zápasů

Sdílet

ACS WU11 

Starší přípravka se v sobotu 9.3. rozdělila na dvě skupiny – jedna odehrála přátelské utkání na dvou hřištích proti Českému Brodu, druhá dohrávala zimní ligu na Aritmě. 

V přátelském utkání proti Českému Brodu jsme sehráli dva velmi vyrovnané zápasy – hráčky r. 2013 hrály proti chlapcům r. 2014, hráčky r. 2014 proti chlapcům r. 2015. Na obou hřištích byl vývoj utkání a předvedená hra velice podobná – dařilo se nám dobře rozehrávat od brankářky, velmi dobře jsme řešili individuální akce ve finální třetině hřiště a v situacích 2v1, součinnost hráček v předfinální fázi a při rozehrávce se také zlepšila.  
Co nás ale trápí je postavení a aktivita hráček mimo těžiště hry, častokrát se zapomeneme na slabé straně a necháváme tak mnoho prostoru uprostřed hřiště – a to jak v útočné, tak i v obranné fázi. 
Sestava: Drtinová, Dvořáková N., Frízlová, Jásková, Juráčková, Kamitzová, Knappová, Kociánová, Krafnettrová, Macasová, Otáhalová, Řepásková, Švarcová, Trejbalová, Vihanová 
Poslední dvě utkání zimní ligy měly odlišný průběh – v prvním utkání proti Statenicím jsme víceméně neměli soupeře a hra byla na jednu branku. Obdržené góly padly po našich individuálních chybách ve výstavbě od gólmanky.  
Druhé utkání proti Košířím bylo také jednostranné, i když o tom výsledek nevypovídá. V utkání jsme dominovali, soupeře přehrávali, ale ke konci utkání přišel výpadek koncentrace a pět rychlých gólů v rozmezí dvou minut. Individuálně se ale v obou utkáních objevila spousta nedostatků technických i taktických. 
Sestava: Berková E., Fauknerová, Gavalcová, Kriegelová, Novotná, Prejzková, Rysková, Starčevská 
Fotogalerie z obou zápasů zde.
ACS WU9 
V sobotu odehrála část hráček mladší přípravky přípravné utkání s dívčím týmem Motorletu Praha. Oba týmy byly ročníkově namíchané – jelikož hráčky soupeře s fotbalem teprve začínají, vzaly jsme hráčky s menší fotbalovou vytížeností a hráčky nové.  
Z fotbalového hlediska se jednalo o moc hezké a vyrovnané utkání. Vcelku se nám povedlo přenést týdenní téma, ale i přesto se v zápase objevovaly individuální chyby, které už by se nám stávat neměly.  
Až na dva góly, které jsme dostaly po špatné rozehrávce jsme většinu branek obdržely po špatném nebo nedostatečném bránění. Těmto věcem se musíme v tréninkách více věnovat a věřím, že přijde zlepšení.  
Sestava: Levá A., Levá N., Legnerová, Jetmarová, Hlaváčková, Carvová, Böhmová 
V neděli odehrály hráčky mladší přípravky, doplněné o hráčky ze starší přípravky, poslední kolo zimní ligy na Aritmě. V prvním zápase jsme narazili na soupeře ze Statenic. Soupeř byl individuálně slabší než my, takže holky měly možnost se více soustředit na své individuální úkoly, které dostaly před zápasem.  
Zápas se po většinu obou poločasů odehrával na soupeřově polovině a kdybychom občas nepředržovaly míč a snažily se střílet rychleji, mohl zápas skončit větším rozdílem. Vcelku je ovšem třeba hodnotit zápas pozitivně, dařilo se přenášet témata probíraná v trénincích a na holkách byla vidět chuť hrát.  
Sestava: Berková D., Berková E., Skalníková, Turková, Čabala, Mertin, Perbecká, Smolíková 
Oproti tomu, druhý zápas proti Tuchoměřicím se odehrál v naprosto odlišném duchu. V prvním poločase působily hráčky unaveně, nechtěly hrát, nebránily a dostaly tak několik laciných gólů. 
Celkově výkon hodně klesl a přizpůsobily jsme se hře soupeře. V druhém poločase se holky probudily a zase začaly hrát svoji hru. Bylo k vidění několik krásných akcí, ovšem několik šancí jsme opět promarnily dlouhým přemýšlením a snahou dojít s míčem až ke gólmanovi a tam vystřelit, kdy nás mezitím dostoupil soupeř a sebral nám míč, což byl asi náš nejčastější problém v obou zápasech.  
Sestava: Berková D., Berková E., Skalníková, Turková, Čabala, Mertin, Perbecká 

Další novinky