Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkySparta pomáhá

Prohlídka epet ARENY pro nevidomé a zrakově postižené fanoušky

Fanoušci se zrakovým handicapem lépe poznali stadion Sparty

Sdílet

Koncem března jsme v epet ARENĚ zorganizovali prohlídku stadionu pro 9 nevidomých a zrakově postižených fanoušků spolu s doprovody, které doplnili i dva vodící psi. Unikátní akce nabídla fotbalovým příznivcům možnost lépe poznat zázemí Sparty na Letné a také se dozvědět mnoho nových poznatků.
Jedním z našich dlouhodobých cílů je zpřístupňovat stadion pro všechny návštěvníky. Na každém domácím zápase mají nevidomí fanoušci k dispozici audiopopisný komentář a nyní jsme jim díky speciální prohlídce umožnili být ke svému oblíbenému klubu ještě blíž.
Její trasu tvořily tiskové centrum, komentátorská lávka, hráčské kabiny, tunel na hřiště, střídačky a hrací plocha. Na každé z těchto zastávek průvodce skupině detailně popsal využití daného místa v den zápasu i mimo něj, k čemuž připojil mnoho zajímavých informací a příběhů, které se k němu vázaly. Kromě toho také odpovídal na všechny otázky z publika.
Na akci jsme si nechali připravit speciální předměty pro zrakově postižené, mezi kterými nechyběly hmatový reliéf stadionu a loga či jména hráčů v kabině napsaných Braillovým písmem. V tiskovém centru byla navíc vystavena mistrovská trofej Sparty z minulé sezony, kterou si mohli fanoušci detailně ohmatat. Dotykem poznali například i dresy ACS, kopačky, branky na hřišti nebo speciálně upravený míč na fotbal pro nevidomé.
Účastníci si prohlídku velmi pochvalovali. „Chci moc poděkovat za to, co jste pro nás nevidomé udělali. Byl to skvělý nápad a minimálně pro mě jde o nezapomenutelný zážitek. Jste skvělí a pokračujte v tom dál,“ uvedl Filip. 
Přiložené video více odhalí, jak tato akce vypadala a dozvíte se i její hodnocení fanoušky.

Prohlídka epet ARENY pro nevidomé a zrakově postižené fanoušky

Sdílet

    Další novinky