Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyWU-13

WU13: Zápasy v Plzni, Ďáblicích a turnaj v Trutnově

Celkem pět víkendových zápasů

Sdílet

Mladší žákyně se po krátké době představily opět na půdě Viktorie Plzeň, tentokrát už v rámci nadstavbové části první ligy. K vidění byl opět skvělý zápas, který byl pro každou hráčku na hřišti hodně fyzicky náročný. I přes velké množství vypracovaných šancí sparťanky vstřelily o gól méně než soupeř a znovu odváží těsnou prohru.
Hodnocení asistenta trenéra Tomáše Zábojníka: “Zápas pro nás začal skvěle, když se už v 11. minutě prosadila Gablíková. Tým ale hrozně moc sráží neproměňování šancí. Několikrát jsme měli po fantastických přihrávkách za obranu možnost samostatných nájezdů na plzeňskou brankářku, ale nedáme a pak přijde trest v podobě inkasované branky. 
O poločase jsme se snažili hráčky uklidnit a hlavně udržet v podobném nastavení. Bohužel pak přišly dvě velké rány v podobě zranění Domči Kovářové a inkasované branky na 1:2. Od své hry jsme přesto neustoupili. Hráčky se snažily hrát stále stejně a troufám si říct, že jsme po celou dobu zůstávali na trávníku lepším týmem. Opět přišlo velké množství zahozených šancí a když už se nám podařilo 5 minut před koncem srovnat střelou z dálky, kterou vyslala Kašparová, hned z rozehrávky jsme znovu inkasovali dost hloupý gól. 
Pro nás je to tady další hodně smolná prohra, kterou si holky nezasloužily. Pokud ale budu hledat pozitiva, tak určitě v dodržování herních principů a neustoupení od naší cesty, v tom že ani jedna z hráček herně nepropadla. Všechna děvčata, která jsme pro tohle velmi těžké utkání nominovali, včetně hráček ročníku 2012, odevzdala na hřišti pro tým maximum a byla ve hře platná. Tým by si už jistě nějakou takhle velkou výhru zasloužil. Nic nevzdáváme a pracujeme dál. 
1. liga mladších žákyň, nadstavba postup, 27. 4. 2024 
Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 3:2 (1:1) 
Góly ACS: Gablíková, Kašparová 
Sestava: Norková, Šillová, Kratochvílová, Machová, Piovarči, Kovářová, Martinů, Voříšková, Porupková, Chmelová, Maxová, Gablíková, Kašparová 
Fotogalerie zde.
Mladší žákyně doplněné o čtyři hráčky ročníku 2013 odehrály taktéž v sobotu mistrovské utkání pražské soutěže proti chlapcům Ďáblic.
Pro spoustu ze zúčastněných bylo utkání velká neznámá, a tak jsme šli do utkání se dvěma cíli, které chceme splnit - neustále se koncentrovat na utkání i v případě, že je míč na druhé straně hřiště, a nepolevovat v intenzitě hry a v soubojích.  
Vstup do utkání byl rozpačitý a naději na dobrý výsledek držela skvělá brankářka Mikanová, která svým výkonem předčila všechny na hřišti - skvěle zahrála rukama, nohama a především v komunikaci a řízení hry. Sparťanky byly odvážné v situacích 1v1, dařilo se jim hledat průnikové přihrávky na křídelní hráčky, dařilo se otáčet hru a kombinovat po zemi. Ke konci utkání jsme polevili v koncentraci a dovolili soupeři zdramatizovat závěr. Hráčky za výkon zaslouží pochvalu včetně mladších 2013 - jeden z nejlepších výkonů na hřišti předvedla v obraně Adéla Vihanová. 
 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 27. 4. 2024 
SK Ďáblice B – AC Sparta Praha 3:4 (2:2) 
V neděli čekala mladší žákyně druhá liga hraná klasickou formou turnaje. Tentokrát ji  hostil Trutnov.
Sparťanky nejdříve porazily Třebeš vysoko 6:0. V zápase byly aktivnější, snažily se otáčet hru a hledat průnikové přihrávky za obranu, ze kterých pak těžily. Skvěle se dařily také rychlé přechody do ofenzivy. 
Ve druhém utkání narazily na domácí Trutnov. První poločas mladým sparťankám hrubě nevyšel a neměly v něm jedinou příležitost ke skórování. Až po poločasové přestávce se začaly prezentovat svojí hrou, ale neproměnily své příležitosti, což je obzvlášť u zápasů trvajících 2x15 minut klíčové. Soupeř díky důrazu dotlačil míč do brány a díky jediné brance vyhrál 1:0. 
Ve třetím utkání pak sparťanky změřily síly s děvčaty z Roudnice. Zápas se odehrával po většinu času na polovině soupeře, ale obranný val se sparťankám nedařilo překonávat ani kombinační hrou, ani střelbou ze střední vzdálenosti. Největší šance pochytala roudnická brankářka a tak jak už je tradicí, dospěl zápas s tímto soupeřem do penaltového rozstřelu. Po dvou neproměněných penaltách v něm sparťanky prohrály. 
Sestava: Norková, Jínová, A. Kurzweilová, N. Kurzweilová, Zdeňková, Šípková, Drtinová, Straková, Porupková, Jansová, Kratochvílová 

Další novinky