Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyU-10

U10 druhá na PLANEO CUPu

Turnaj absolvovala také U14

Sdílet

PLANEO CUP pokračoval finálovým turnajem další kategorie, tentokrát se v akci ocitli kluci z U10. Turnaj čekal také kategorii U14, která se představila v Německu.
U14
Víkend 18.-19. května patřil akci v německém Langfördenu. 16 mužstev bylo rozděleno do čtyř skupin po čtyřech a mezi největší jména patřily Woflsburg, Alkmaar, Hannover, Antverpy, Hamburk, Weder Brémy či PAOK Soluň.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – PAOK Soluň 0:1
AC Sparta Praha – JSG Langförden I 6:0
Góly ACS: Mazyarchuk (3), Makovský, Schejbal, Tichý.
AC Sparta Praha – SV Werder Brémy 2:2
Góly ACS: Hybler, Hrdlička.
Sparťané si ve skupině připsali po jedné výhře, prohře i remíze a se ziskem čtyř bodů obsadili třetí místo. Naši kluci tak pokračovali do skupiny o 9.-16. místo.
Skupina o 9.-16. místo:
AC Sparta Praha – FC Randers 1:1
Gól ACS: Kronberger.
AC Sparta Praha – AZ Alkmaar 1:1
Gól ACS: Malý.
AC Sparta Praha – VfL Bochum 0:1
Vyrovnaná skupina nepřinesla velké množství gólů a také ponoukla více remíz. Sparťanům dva nerozhodné výsledky vynesly 4. místo v tabulce a v závěrečném utkání nastoupili na duel o konečnou 15. příčku.
O 15. místo:
AC Sparta Praha – Langförden II 9:0
Góly ACS: Makovský, Kropík, Klíma, Holinka, Hrdlička, Tichý, Schejbal, Kmeť, Mazyarchuk.
Po jasné výhře 9:0 jsme turnaj v Německu zakončili na 15. pozici.
Nominace Sparty: Michal, Šuťák – Holoubek, Kronberger, Malý, Makovský, Hybler, Klíma, Kmeť, Hrdlička, Tichý, Havrlík, Kropík, Mazyarchuk, Holinka, Schejbal.
Trenér Tomáš Kabelák hodnotí turnaj: „Konečně umístění je pro nás na jednu stranu poměrně kruté, vzhledem k bilanci 2 vítězství, 3 remízy a 2 porážky při skóre 19:6. Na druhou stranu jsme nedokázali porazit nikoho dalšího kromě pořádajících týmů. Každé utkání bylo však gólově těsné. V některých zápasech nám chyběla odvaha hrát náš kombinační styl proti agresivním a fyzicky vyspělým soupeřům. Jindy jsme zase dělali individuální a týmové taktické chyby a soupeři nás trestali ze standardních situací. Určitě jsme ale i my ukázali několik kvalitních výkonů. Bohužel v komplikovaném rozpoložení, ve kterém jsme na turnaj jeli, jsme na lepší výsledek nedosáhli.“
U10
Desítka během víkendu odehrála finálové kolo PLANEO CUPu, které se konalo v Kroměříži a zúčastnilo se ho 24 celků. Duely se hrály formou 5+1 na 1x20 minut.
Základní skupina:
AC Sparta Praha – FC Rychnov nad Kněžnou 2:0
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 8:2
AC Sparta Praha – FC Písek 8:0
AC Sparta Praha – SK Nemošice 3:1
AC Sparta Praha – FK Varnsdorf 6:2
První část turnaje jsme zvládli fantasticky a bez jediného zaváhání jsme postoupili do bojů o celkové vítězství. Spolu s námi tam šel i tým SK Nemošice a výsledek našeho vzájemného zápasu se přenášel.
Zlatá skupina:
AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 3:1
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 6:1
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 6:0
AC Sparta Praha – FC Zbrojovka Brno 7:0
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 0:6
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:2
Sparťané pokračovali v dominantních výkonech i v závěrečné části turnaje, když v prvních čtyřech kláních bodovali naplno. Poslední dvě vystoupení nám však nevyšla podle představ a nezískali jsme ani bod. Na turnaji jsme tak obsadili 2. příčku.
Nominace Sparty: Arient, Clarup, Čanecký, Češka, Hroník, Karnolt, Křivák, Lipper, Psota, Struneček, Švingr.
Konečné pořadí:
  1. FC Baník Ostrava
  2. AC Sparta Praha
  3. FC Zbrojovka Brno
Trenér Adam Gaisler hodnotí turnaj: „Na finálový turnaj PLANEO CUPu vede cesta skrze jednotlivé kvalifikace, tudíž je zaručeno, že se na závěrečném akci potkají ty nejlepší týmy. Základní skupinu jsme odstartovali zápasem proti Rychnovu nad Kněžnou, ve kterém nám velmi dlouho trvalo přizpůsobení se velikosti hřiště, soubojovému typu hry, a především rychlosti v zakončení. Ovšem postupem času se naše předvedená hra zlepšovala a bez ztráty bodu jsme postoupili do zlaté skupiny.
V nedělní části turnaje jsme navázali na předchozí výkony a do závěrečného utkání s Baníkem jsme veškeré soupeře herně přehráli. Zápas s Baníkem, který znamenal souboj o prvenství, jsme bohužel nezvládli, a to téměř po všech stránkách. Je tedy namístě Baníku Ostrava pogratulovat, jelikož turnaj ovládl zaslouženě. Zároveň bych ale chtěl kluky pochválit, protože se po celou dobu prali za rudý dres a až na jedno nepovedené utkání jsme se prezentovali velmi dobře.“

Další novinky