Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeWU-13

WU13: Prohra v Liberci, výhra v Chabrech

Reportáže z prvního červnového víkendu

Sdílet

V sobotu odehrály mladší žákyně ligový zápas v Liberci. V první řadě je potřeba pochválit liberecký areál Letka, ve kterém se hrálo na skvělém povrchu, a to i přesto, že celý den dost silně pršelo. 
Děvčata do zápasu vstoupila dobře, hned v úvodu si vytvořila zajímavé šance, které nebyly proměněny. Tým napříč celou sezónou bojuje hlavně s efektivitou a proměňováním šancí.  
Sparťanky dokážou být silné s míčem, kontrolovat hru, daří se už také otáčet těžiště hry a spoustu hráček začíná mít také cit pro průnikové přihrávky sloužící k překonání řad. Do šancí se tým dokáže dostat, ale finální fáze v podobě zakončení je stále něco, kde tým tlačí bota. 
To platilo i v Liberci, kde byl po jednom propadnutém míči za sparťanskou obranu soupeř efektivnější a skóroval. Času i šancí na otočení nepříznivého stavu bylo spoustu, ale srovnat se nepodařilo. Následuje tak další porážka s dost hořkou příchutí. 
Už v sobotu čeká mladší žákyně poslední ligový zápas proti Slavii doma v Satalicích. 
1. liga mladších žákyň Čechy, nadstavba postup, 5. kolo 
FC Slovan Liberec – AC Sparta Praha 1:0 (1:0) 
Branka: 18. Holcová 
Sestava ACS: Norková, Mikanová - Kratochvílová, Martinů, Chmelová, Gablíková, Kašparová, Voříšková, Piovarči, Jínová, Táborská, Porupková,  
V neděli si pak tým chuť spravil proti silnému soupeři z pražské soutěže chlapců. 
Narozdíl od Liberce, v Chabrech bylo hřiště hodně podmáčené a děvčata nečekal lehký zápas. Utkání znovu doprovázel déšť, ale sparťankám i přes složitější terén vycházela většina kombinací a díky dobrému pohybu se po pár neproměněných šancích dokázaly gólově prosadit. 
Po celý zápas udržely vysokou kvalitu hry a tentokrát se dařilo více i ve finální fázi. Soupeře porazily vysoko 7:1 a radovaly se ze zasloužené výhry. 
Pražská III. třída mladších žáků, skupina B, 21. kolo 
SK Dolní Chabry “B” – AC Sparta Praha 1:7 (0:4) 
Branky: 3x Voříšková, 2x Drtinová, Jínová, Gablíková 
Sestava ACS: Mikanová - Jínová, A. Kurzweilová, Porupková, Drtinová, Gablíková, Kašparová, Kratochvílová, Martinů, Táborská, Voříšková, Piovarči 

Další novinky