Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyReportážeU-19

U19 vyhrála NEXTGEN CUP!

Ve finále sparťané porazili Austrii Vídeň

Sdílet

První ročník NEXTGEN CUPu pořádaného AC Sparta Praha je u konce a vyhrála ho právě sparťanská U19! Po výhře proti Odense a remíze s Legií Varšava ve skupině se svěřenci trenéra Kopáňka představili ve finále proti Austrii Vídeň. Na stadionu SK Prosek byli lepším týmem a po výhře 2:0 berou v premiérovém ročníku turnaje zlaté medaile!
Sparťané vstoupili do utkání dobře a byli lepším ze dvou týmů na hrací ploše. Soupeř z rakouského hlavního města ale také vystrkoval růžky a brankář Lukáš Franc musel být obezřetný. Přesně v polovině poločasu, hraného na 40 minut, se hráči ACS dostali do vedení. Lukáš Moudrý se dostal ke střele, kterou poslal po zemi přímo k tyči mimo dosah brankáře, který se natahoval marně. Závěr první půle negativně poznamenalo zranění kapitána Diviše. Ten musel střídat poté, co obdržel tržnou ránu v oblasti obočí a po přestávce už nenastoupil.
I po pauze ve velkém vedru byli fotbalisté Sparty lepším týmem. Netrvalo to dlouho a vedli už o dvě branky. Po akci z pravé strany těsně před brankářem tečoval míč za záda gólmana Vojtěch Pančev, jenž upravil skóre na 2:0. I poté měli hráči v rudém další šance, tu asi největší ale neproměnil střídající Ondřej Pavlík, který mířil nad. Austria se v závěru pouze marně snažila snížit. Sparťanská obrana zůstala pevná a dokráčela za prvenstvím v domácím turnaji NEXTGEN CUP. Na tom U19 ACS neprohrála, inkasovala pouze jeden gól a zaslouženě získala zlaté medaile. Gratulujeme!
Trenér Jan Kopáňko hodnotí duel: „Vítězství chtuná sladce. Myslím, že jsme v zápase byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli. Cením si dobrého výkonu, který jsme předvedli. Na soupeře jsme se dobře připravili, věděli jsme, jak přibližně budou hrát a že jejich síla je v soubojích. Chtěli jsme tuto jejich silnou stránku eliminovat silnou kombinací, což se nám po většinu zápasu dařilo. Měli jsme dnes velice efektivní a silnou přechodovou fázi, ze které jsme se se dostávali do hodně šancí a mohli jsme zvítězit ještě větším rozdílem.“
AC Sparta Praha – FK Austria Vídeň 2:0 (1:0)
Góly: 21. Moudrý, 52. Pančev.
ACS: Franc – Diviš, Krpálek, Demmer – Reitmeier, Saal, Moudrý, Liška – Pančev, Vaňkát, Kaczmarek.
Střídali: Zouhar, Havrlík, Vodolán, Pavlo, Pavlík, Steiner.

Další novinky