Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-14

Memoriál Jakuba Rumla je za dveřmi

Kdo se na turnaji představí?

Sdílet

Sparťany do čtrnácti let čeká Memoriál Jakuba Rumla. Na Strahově se v rámci jednodenního turnaje pro kategorii U14 střetne šest týmů – tři z Česka a po jednom ze Slovenska, Maďarska a Rakouska, kteří odehrají střetnutí každý s každým. Boje začínají v sobotu 28. září v 10:00.
SK Slavia Praha
Soupeř, kterého musíme představovat nejméně ze všech. S druhým pražským S se měli sparťané utkat před necelýma dvěmi týdny v České lize žáků U14, ovšem kvůli počasí bylo utkání odložené. Hráči Sparty ve vzájemném střetnutí budou mít rozhodně na co navazovat. V posledním derby totiž zvítězili 9:0! A právě utkáním s tímto soupeřem sparťané do turnaje vstoupí.
FC Baník Ostrava
Ani další účastník turnaje nemusí být sáhodlouze představován. Baník Ostrava v loňské sezoně skončil v Moravskoslezské lize žáků U14 na druhé místě. Ovšem vloni v kategorii U13, která letos postoupila o ročník výš, svou soutěž drtivě vyhrála. Letos je čtrnáctka Baníku v lize stoprocentní, když v šesti utkáních neztratila ani bod se skóre 48:6.
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Klub z Dunajské Stredy, tedy z města na východu Slovenska s 22 tisíci obyvateli, v letošním roce slaví 120 let od svého založení. Na úrovni dospělých DAC za posledních sedm let v nejvyšší slovenské soutěži jen jednou neskončil v první trojce, v sezoně 2021–2022 skončil čtvrtý. Ovšem mistrovský titul nikdy nezískal.
Kategorie U14 je v aktuálním ročníku na druhém místě své tabulky. Z pěti utkání čtyřikrát zvítězila a jednou remizovala se skóre 23:2. V tabulce tak Dunajské Stredě zatím na záda kouká například Spartak Trnava, Slovan Bratislava nebo AS Trenčín.
FC Red Bull Salzburg
Nejúspěšnější tým Rakouska posledních let, se kterým mělo v uplynulých týdnech tu čest jak sparťanské áčko, tak devatenáctka. V Youth League sparťané prohráli 2:3, v Champions League však zvítězili 3:0. Proti sedmnáctinásobnému mistrovi země našich jižních sousedů tak bude muset pomyslný oříšek rozlousknout U14.
Tým do čtrnácti let Salzburgu tuto sezonu odehrál několik zajímavých turnajů. Například v italském Zognu, kde se utkal třeba s Interem Milán nebo s finským HJK Helsinki. Odehrál také utkání se stejně starým výběrem Bayernu Mnichov, kterému však podlehl 0:5.
Puskás Akadémia FC
Posledním účastníkem úvodního Memoriálu Jakuba Rumla je maďarský celek Puskás Akademia FC. Klub, který byl založen až v roce 2005, nosí jméno odkazující na bývalého legendárního maďarského útočníka Realu Madrid a Budapestu Honvéd Ference Puskáse. Největším úspěchem mezi dospělými je druhé místo v nejvyšší soutěži Maďarska zpřed tří let.
Puskás Akadémia v uplynulém soutěžním ročníku v kategorii U14 získala mistrovský titul. V aktuální sezoně má za sebou dvě ligová utkání, ve kterých jednou vyhrála a minulý víkend podlehla MTK Budapešť.
Průběh turnaje můžete sledovat zde. Pro více informací sledujte web Sparty a sociální sítě sparťanské mládeže.

Další novinky