Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na utkání MOL cupu proti Zbrojovce Brno v prodeji zde.

NovinkyU-19

Sparťanští mladíci se postaví anglickému gigantovi

Představení třetího soupeře v Youth League, kterým je Manchester City

Sdílet

Sparťanská devatenáctka už ve středu ve třetím utkání UEFA Youth League vyzve možná nejvěhlasnějšího soupeře, kterým je mládežnický celek Manchesteru City. Utkání mezi našimi a anglickými mladíky začne v 16:00 našeho času.
Manchester City patří mezi tradiční a nejlepší fotbalové celky na britských ostrovech. Pyšnit se může deseti ligovými tituly, což z něj po jeho městském rivalovi Manchesteru United, Liverpoolu a Arsenalu, dělá čtvrtý nejúspěšnější anglický klub. V posledních sedmi letech Citizens v Premier League triumfovali hned šestkrát.
Osmnáctka týmu, jejíž sídlem je město, které je metropolitním distriktem v regionu severozápadní Anglie, působí v nejvyšší soutěži své země. Ta je rozdělena na dvě části po 13 týmech. V letošní sezoně odehráli Citizens zatím šest utkání, ve kterých získali 13 bodů a nacházejí se na třetím místě. První v tabulce je Derby U18, City však má jedno utkání k dobru. Druhý United má bodů 18. V sezoně 2022/23 mladíci City v této soutěži zvítězili. Obsadili totiž první místo ve své skupině a v následném finále porazili West Ham.
Ve středečním duelu budou moci nastoupit také někteří fotbalisté z týmu U21, kteří se v tabulce své soutěže na ostrovech mohou pyšnit první příčkou. Nico O'Reilly a Jacob Wright navíc již mají starty za první tým Citizens. Tabulka soutěže U21 pojímá celkem 26 týmů, z toho jich pak do závěrečného play off postoupí 16. Akademie našeho zítřejšího soupeře je na opravdu vysoké úrovni, s výjimkou uplynulé sezony vyhrála totiž předchozí tři ročníky Premier League 2.
Mládežnický modrobílý celek svá utkání sehrává na Academy Stadium, který má kapacitu 7 tisíc diváků. V jeho bezprostředním okolí se nachází také Etihad Stadium, což je domovským svatostánkem týmu Kevina De Bruyneho či Erlinga Haalanda.
Citizens hráli UEFA Youth League díky úspěchům svých starších kolegů také v posledních třech ročnících, v roce 2021 však nepostoupili ani ze základní skupiny a v posledních dvou letech vypadli v osmifinále po výsledcích 1:2. V letošním ročníku nejprve doma prohráli s Interem 2:4, aby následně vyhráli na půdě Slovanu Bratislava 4:0. Nejlepšími střelci Angličanů jsou se dvěma trefami Farid Alfa-Ruprecht a již zmiňovaný Jacob Wright.
Utkání sparťanské devatenáctky s Manchesterem City odstartuje ve středu 23. října od 15:00 anglického času a od 16:00 toho českého. Přímý přenos utkání bude dostupný pro předplatitele Sparta UNLIMITED.

Další novinky