Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na utkání MOL cupu proti Zbrojovce Brno v prodeji zde.

ReportážeU-19

Devatenáctka proti City neuspěla

Tři góly Oboavwoduoa znamenají naší třetí porážku v soutěži

Sdílet

Fotbalisté naší devatenáctky ve třetím kole UEFA Youth League naskočili proti Manchesteru City. Svěřenci Jana Kopáňka si v utkání dokázali připravit několik šancí, ale ani jednou se gólově prosadit nedokázali. Naopak na druhé straně se hattrickem blýskl Justin Oboavwoduo a Citizens tak díky tomu zvítězili 3:0.
Do utkání vstoupila lépe naše devatenáctka, ta hned totiž v 1. minutě měla dobrou příležitost. Balon se z levé strany dostal do vápna k Danielu Rusovi a ten střelou na zadní tyč prověřil gólmana domácích. Nešťastná situace se odehrála po 6 minutách hry, kdy Krpálek uklouzl a nejspíše si poranil koleno. Na hřiště tak místo něj musel přijít Piralić. První velkou šanci si mladíci Manchesteru City vypracovali v 10. minutě a hned se dokázali prosadit gólově. Míč za obranu na pravé straně dostal Alfa-Ruprecht, který v šestnáctce našel Justina Oboavwoduoa a poslal domácí do vedení.
Po čtvrt hodině hry Rus dobře roztáhl hru a přihrál doprava Kaczmarkovi, jehož štiplavý pokus na zadní tyč Whatmuff vyrazil. Na druhé straně si zase pár zajímavých situací připravili Citizens, Zajac byl ale připravený. Čemu už ale zabránit nedokázal, byla střela Justina Oboavwoduo, který se tak prosadil podruhé v zápase, 2:0 pro City. S úspěchem se ve 43. minutě nesetkala ani střela našeho kapitána Tošnara a do poločasové přestávky se tak šlo za stejného stavu.
Ve druhém poločase už domácí spíše kontrolovali hru, sparťanská devatenáctka se navíc do žádných větších gólových příležitostí nedostávala. V modrobílém dresu však i nadále hrozil dvougólový a i nadále aktivní Oboavwoduo, jehož ovšem v 72. minutě výborně vychytal Zajac. Uběhlo deset minut a Justin Oboavwoduo přeci jen dokázal završit hattrick.
Dlouhá přihrávka za obranu přes střed hřiště ho vyslala do samostatného úniku, v němž už si fotbalista s číslem 9 věděl rady. Na konci duelu ještě centr z pravé strany do vápna vyslal Novák, míč si ale do rukavic stáhl Whatmuff a ani napoprvé se překonat nenechal. Zápas tak z pohledu sparťanské devatenáctky skončil 0:3.
Manchester City - AC Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 10., 37. a 82. Oboavwoduo. ŽK: 45+3. Mukasa. Rozhodčí: Maqedonci – Hallin, Svensson – Speedie. 
Sestava M.City: Whatmuff – Samuel, Simpson-Pusey, Mfuni, Braithwaite – Heskey, Wright (C), Mukasa (61. Gray) – Alfa-Ruprecht (83. Henderson-Hall), Oboavwoduo (83. Warhurst), McAidoo (76. Heskey).
Sestava Sparty: Zajac – Říha, Krpálek (9. Piralić, 64. Havrlík), Diviš (78. Demmer) – Novák, Tošnar (C), Horák, Liška (78. Kotrba) – Rus, Kaczmarek (78. Pavlík), Hranoš.
 

Další novinky