Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA

Nový domácí dres pro sezonu 24/25 už nyní v prodeji!

NovinkyŽeny A

Aneta Pochmanová podepsala profesionální smlouvu

Sparta si pojistila služby 18leté záložnice

Sdílet

Osmnáctiletá Aneta Pochmanová podepsala profesionální smlouvu se Spartou Praha. „Bylo to vždy mé velké přání a můj sen,“ říká talentovaná fotbalistka.
Aneta je rodačkou z Prahy, s fotbalem začala ve svých sedmi letech. Nejprve hrála za Jižní Město a poté za ČAFC, odkud už následoval přesun do Sparty. Zde byla vždy oporou všech mládežnických kategorií. Za českou reprezentaci startovala na mistrovství Evropy WU17 v roce 2017, nyní je členkou národního týmu do 19 let.

Mám obrovskou radost z toho, že jsem mohla podepsat profesionální smlouvu se Spartou. Bylo to vždy mé velké přání a můj sen. Když se mi teď splnil, tak je to pro mě obrovská motivace a závazek dál na sobě tvrdě pracovat a zlepšovat se. Chtěla bych hlavně poděkovat své rodině, trenérům, blízkým přátelům a spoluhráčkám, protože i díky nim bych nemusela být tam, kde jsem,“ říká Aneta k podpisu smlouvy.
V ženském A-týmu Sparty debutovala již ve svých šestnácti letech, v únoru 2018 byla u postupu sparťanek do semifinále poháru přes Viktorii Plzeň. „Dostat se do áčka a udržet se tam je každopádně můj cíl. Ráda bych jednou šla i do zahraničí, například do Německa,“ uvedla v jednom z předchozích rozhovorů pro Sparta.cz.

V aktuální sezóně 2018/19 Aneta nastupuje za ženy i dorostenky, kde obléká i kapitánskou pásku. V 1. lize dorostenek má po 17. kolech bilanci 16 odehraných utkání a 13 vstřelených branek. Za ženy pak přidala další tři góly v šesti soutěžních zápasech. Sparťanské dorostenky již mají jistý mistrovský titul, ženy vedou ligu o devět bodů a k titulu mají také velmi blízko.
Se Spartou nedávno podepsala profesionální kontrakt také Eliška Sonntagová;, další mladá a nadějná hráčka.

Další novinky