Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

Novinky

Chci hráče, kteří budou za Spartu žít

Rozhovor s Tomášem Rosickým

Sdílet

Tomáš Rosický začíná ve Spartě novou životní kapitolu. Náš odchovanec a legendární fotbalista se přesouvá do pozice sportovního ředitele s jasným cílem – vrátit na Spartu úspěch a radost z fotbalu.

Proč jste se rozhodl podržet ve funkci trenéra Zdeňka Ščasného?

Máme mnohem víc problémů, než jen abychom řekli, že na vině je trenér. Od doby, kdy jsem se do Sparty vrátil, měli angažmá všech trenérů stejný průběh. Nový trenér znamenal oživení na dva tři měsíce, následně přišel propad. To samé se stalo i nyní Zdeňkovi, z prvních osmi zápasů šest vyhrál a pak přišel zase propad. Těch problémů máme mnohem víc, a to je jeden z hlavních důvodů, proč jsem se rozhodl Zdeňka ponechat ve funkci a dát mu možnost tu situaci zvrátit.

Jak velkou změnu sparťanský kádr potřebuje?
Jak silný máte tým, se pozná při opakovaném neúspěchu. Na začátku sezony jsme vypadli z Evropy, ale podařilo se to otočit, měli jsme solidní šňůru. Následně to ale začalo upadat. A když máte takový opakovaný neúspěch, tak na tom se pozná, jaký ten tým je. Zjevně jsme poznali, že tým nedrží pospolu a pro mě je to jasný návod, jak se chovat do budoucna. Některé změny, ke kterým musí dojít, můžou být bolestivé, ale jsem připravený je udělat.
Jak si budeme počínat na poli příchodů?
Budeme aktivní, máme vytipované hráče, víme, co chceme. Chci, aby do Sparty chodili hráči, kteří se budou s klubem identifikovat. Chci hráče, kteří budou se Spartou chtít žít. Když třeba po dvou schůzkách z potenciální posily nebudu mít pocit, že za nás chce hrát, tak nikoho nebudu přemlouvat. Nemám problém, z takového jednání okamžitě vycouvat.
Na jaké pozice chceme přivést posily?
Sledujeme všechny pozice průběžně. Máme jasně daná kritéria, od toho se to bude vyvíjet. A samozřejmě se to bude odvíjet i od toho, kdo Spartu opustí.
V průběhu odpoledne vám nabídneme třináctiminutový videorozhovor s Tomášem Rosickým.

Sdílet

    Další novinky