Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-15

Forma v přípravě gradovala

Ohlédnutí se za zimní přípravou U15

Sdílet

Start žákovských soutěží se nezadržitelně blíží a nám se už zbývá ohlédnout jen za zimní přípravou nejstarší kategorie U15. Přehled průběhu tohoto období a výsledků při patnáctce doplňuje rozhovor s hlavním trenérem.
Sparta odstartovala přípravu 4. ledna a za dva a půl měsíce jejího trvání absolvovala pětidenní soustředění v Benešově (23.-27.1.), turnaj a 9 zápasů. Dosáhla v nich bilanci: 7 výher, 1 remíza, 1 prohra a skóre 29:7.
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 1:0
SK Benešov – AC Sparta Praha 0:6
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:1
LASK Linec – AC Sparta Praha 2:4
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 1:1
AC Sparta Praha – MFK Ružomberok 2:0
FK Motorlet Praha U16 – AC Sparta Praha U15 2:6
AC Sparta Praha – FC Tempo Praha 5:1
AC Sparta Praha U15 – AC Sparta Praha U14 3:0
Hlavní trenér Tomáš Kabelák se v rozhovoru ohlédl za tímto obdobím.
Jak hodnotíte zimní přípravu?
V tomto období bylo naším cílem sehrát utkání s týmy, se kterými se během mistrovské části sezony nemáme šanci potkat, což se nám podařilo. Spektrum soupeřů bylo pestré, od těch stejně starých domácích i zahraničních přes starší soupeře, a nakonec i meziročníkový zápas. Absolvovali jsme také tradiční soustředění, kde jsme kvalitně potrénovali. Stejně tak tomu bylo i v domácím tréninkovém centru. S náplní v zimní přípravě jsme spokojeni.
Prověřily vás týmy z Česka, Slovenska a Rakouska. Splnily tyto zápasy to, co jste od nich očekával?
Všechna utkání, která jsme sehráli, byla s kvalitními soupeři. Řekl bych, že naše forma gradovala jak herně, tak i výsledkově, což byl plán pro toto období. Pravdu však ukáže až mistrovská soutěž.
Generálku na soutěž jste odehráli s naší U14. Proč jste se rozhodli hrát proti naší čtrnáctce, a ne proti cizímu soupeři?
Poslední víkend před začátkem mistrovské soutěže jsme chtěli dát hráčům volno, než opět najedeme na tradiční cyklus soutěže. Navíc jsme odehráli přípravné utkání ještě v úterý, a tak byl páteční meziročníkový zápas vhodný pro oba týmy.
Během podzimní části vás trochu trápila koncovka. V přípravě jste však skórovali 29 gólů. Jste spokojen s progresem ve finální fázi?
Kvalita naší koncovky se společně s našimi výkony zlepšovala až do posledního přípravného utkání. Jedním z hlavních cílů zimy byl právě tento faktor. Věříme, že od začátku soutěže budeme v tomto trendu pokračovat.
Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru?
V týmu máme stále několik marodů, ať už těch, kteří bojují s dlouhodobějšími problémy nebo těmi krátkodobými. V kádru nás také potkala nějaká viróza, ale to je v tomto období normální.
S jakým cílem vstupujete do jarní části sezony?
Cíl je jasný. V každém utkání předvést maximální možný výkon a bojovat v nich o vítězství. Na co to v konečném zúčtování bude stačit, to se uvidí. My se ale soustředíme na naši předvedenou hru a vývoj hráčů směrem do další etapy jejich kariér.
Sparťani jsou na pátém místě ligové tabulky. V úvodním kole si změří síly s Pardubicemi, se kterými v prvním vzájemném zápase zvítězili 4:1. Kompletní rozpis našich zápasů najdete zde.

Další novinky