Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Hancko odehrál 100. zápas za Spartu

Dávid má na svém kontě první stovku soutěžních utkání v rudém dresu

Sdílet

Dávid Hancko v utkání s Libercem odehrál jubilejní 100. soutěžní zápas ve Spartě. V nejvyšší soutěži si připsal 74 duelů, osmkrát nastoupil v MOL Cupu a 18 utkání zapsal v evropských pohárech.
Do Sparty přišel Dávid Hancko v létě 2019. Nejprve na roční hostování z italské Fiorentiny. V premiérovém ročníku ve Spartě odehrál 19 ligových utkání, dvakrát se zapsal mezi střelce. Dávid si také připsal dvě utkání v evropských pohárech. Další čtyři zápasy pak přidal v MOL Cupu a se svými spoluhráči po finále oslavil zisk trofeje. K ní přispěl také brankou proti Baníku. V létě 2020 se pak Sparta s Fiorentinou domluvila na pokračování hostování o další sezonu.
Díky vítězství v poháru Dávid v následujícím ročníku okusil také skupinovou fázi Evropské ligy. V soutěži nastoupil dvakrát a v domácím utkání se Celticem otevřel skóre. O větší porci duelů v Evropské lize ho připravilo zranění v úvodu ročníku. V lize Hanci odehrál 24 utkání, hned pětkrát se radoval z gólu. V MOL Cupu nastoupil dvakrát a trefil se jednou. Většinu branek nastřílel jako spolehlivý exekutor pokutových kopů. Po sezoně pak klíčový hráč týmu do Sparty přestoupil na trvalo.
V uplynulém ročníku Hancko počet ligových utkání zaokrouhlil na 30 a branek vstřelil rovnou sedm. V MOL Cupu zopakoval svou bilanci z předcházejícího ročníku. Tentokrát ale Hanciho branka z finále proti Slovácku na zisk trofeje nestačila. V evropských pohárech odehrál slovenský obránce dvanáct utkání. Dvakrát se prosadil střelecky, velmi dobře si pamatujeme zejména branku, kterou rozhodl zápas proti Rangers. Celkem Hancko v uplynulé sezoně nastřílel 10 branek a byl druhým nejlepším střelcem týmu.
V této sezoně Hancko zatím nastoupil do všech třech soutěžních zápasů v utkání s Libercem pak slovenský reprezentant zaokrouhlil počet duelů ve Spartě na 100. Při absenci LK37 navíc pokaždé vedl tým s kapitánskou páskou.
Hanci, ať je Tvoje druhá stovka zápasů ve Spartě ještě úspěšnější!

Další novinky