Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Hráči jsou v hlavách dobře připraveni

Brian Priske po postupu v poháru

Sdílet

Trenér Sparty Brian Priske hodnotil po pohárové výhře nad Ostravou a postupu do čtvrfinále MOL Cupu výkon svého týmu. Přečtěte si přepis tiskové konference v článku níže.
Trenére, jak byste utkání zhodnotil?
Musím říci, že to byl hezký pohárový zápas. Musím pochválit atmosféru, která na stadionu byla, takový zápas, před takovou kulisou prostě chcete na závěr podzimní části hrát. Bylo to hezké utkání, ale také bojovné. Bylo zřetelné, že oba celky chtějí postoupit. Chci své svěřence pochválit za výkon. Přestože byl začátek z naší strany také hodně bojovný, postupně jsme se dostali k naší hře. Celkově jsem spokojený a myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Měli jsme ale víckrát skórovat.
Kuchta s Čvančarou začínali na lavičce, čím to bylo?
Oba dva se v minulých týdnech potýkali s drobnými zraněními. Kuchta prakticky do včerejška netrénoval a Čvančara jen lehce. Proto byli na lavičce. Minčev zároveň dlouhodobě ukazuje, že si zaslouží šanci, stejně jako Lukáš Haraslín a Kryštof Daněk. Myslím, že to zpětně bylo dobré rozhodnutí, jelikož jsme v průběhu utkání mohli oba poslat na hřiště a hru oživit.
Proč jste o půli střídal Minčeva?
Martin měl po souboji z prvního poločasu problém se žebry. Nemohl běhat, tudíž nemohl ani pokračovat dál ve hře. Nejednalo se tedy o taktické střídání, ale o vynucené.
Nemrzí vás, že pauza přichází právě teď?
Přijímáme to jako fakt. Je pravdou, že jsme momentálně na dobré vlně, ale je na mně a na celém realizačním týmu, abychom dobrou prací v tréninku mohli na tyto výsledky navázat i na konci ledna. Zároveň se nám také otevírá možnost vyhodnotit si poslední období a zpětně zanalyzovat naše zápasy.
Baník měl po změně stran tlak, jak moc důležité bylo, že jste jej ustáli?
Bylo to samozřejmě velmi důležité. My jsme do druhého poločasu nevstoupili vůbec dobře a musím přiznat, že jsem z toho byl zklamaný. Po této úvodní fázi jsme ale znovu našli půdu pod nohama a začali hrát naši hru. Musím vyzvednout mentalitu tohoto týmu. V posledních týdnech ukazuje velkou odolnost a charakter. Hráči jsou v hlavách dobře připraveni. Pak už je to pouze o naší ofenzivní kvalitě, což znovu říkám, dnes jsme měli vstřelit více branek.
Jak moc je pro vás postup v poháru důležitý?
Moc. Je to nejen skvělá soutěž, zároveň také nejkratší možná cesta k získání trofeje a k účasti v pohárové Evropě. I z těchto důvodů přikládáme poháru velký význam. Proto jsem s dnešním výkonem spokojený, jelikož jsme věděli, že nás tu čeká náročné utkání. Naší ambicí je hrát tuto soutěž až dokonce.

Další novinky