Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-14

Hráči se opět posunuli ve své výkonnosti dál

Ohlédnutí se za zimní přípravou U14

Sdílet

Start žákovských soutěží se nezadržitelně blíží a nám se už zbývá ohlédnout jen za zimními přípravami dvou nejstarších kategorií: U14 a U15. Přehled průběhu tohoto období a výsledků při čtrnáctce doplňuje rozhovor s hlavním trenérem.
Sparťani se sešli 9. ledna a okamžitě se pustili do práce. Jejich zimní příprava zahrnovala pětidenní soustředění v Benešově (30.1. – 3.2.), devět přípravných utkání včetně generálky na ligovou soutěž proti sparťanské patnáctce. Podobně, jako kategorie U13, tak i U14 si během zimy prošla virózou a jinými zdravotními komplikacemi, které výrazně ovlivnily celou přípravu.
V přátelských soubojích dosáhla Sparta bilanci: 5 výher, 1 remíza, 3 prohry při skóre 37:10.
AC Sparta Praha U14+15 – FK Motorlet Praha U15 0:2
FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 0:3
AC Sparta Praha – FK Motorlet Praha 19:0
SK Benešov – AC Sparta Praha 0:4
AC Sparta Praha – VfL Halle 5:0
AC Sparta Praha – MŠK Žilina 2:4
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:1
AC Sparta Praha – SK Rapid Vídeň 3:0
AC Sparta Praha U14 – AC Sparta Praha U15 0:3
Hlavní trenér Matyáš Kudela se v rozhovoru ohlédl za zimní přípravou.
Jak hodnotíte toto období?
Jak to většinou v tomto období bývá, tak ani nás neminula vlna různých viróz a lehčích zranění, se kterými jsme bojovali až do začátku března. Ani v jednom přípravném utkání jsme nebyli kompletní. Mám však radost z toho, že tyhle neduhy se nám vyhnuly během soustředění, které absolvovali bez jediné absence všichni hráči. 
V posledních třech zápasech jste dosáhli jen jedné výhry. Může to mít nějaký vliv na rozpoložení týmu v úvodu jarní části?
Všechny tři poslední duely nám moc daly a hráči to i tak vnímají. Remízový zápas s Baníkem Ostrava jsme odehráli moc dobře. Udělali jsme v něm jednu zásadní chybu v závěru po vlastním rohu, za kterou jsme byli potrestáni, což hodně klukům může pomoci do budoucna. Výborný zápas s Rapidem Vídeň, ve kterém od začátku až do konce byla vidět kvalita a emoce na obou stranách, se nám výsledkově povedl. Generálka s naší „patnáctkou“, kterou jsme prohráli 0:3, byla pro naše hráče ohromnou školou. Věřím, že díky těmto zápasům se kluci budou jedině posouvat dopředu.
Zaznamenali jste určitý progres i přes zmíněné zdravotní komplikace, které výrazně ovlivnily přípravu?
Časté virózy a zranění samozřejmě měly vliv na výkon týmu. Věřím, a hlavně však i vnímám, že progres u jednotlivců, o který nám především jde, nastal, a hráči se opět posunuli ve své výkonnosti dál, než byli.
Jak to vypadá se zdravotním stavem kádru?
Předešlý týden ještě někteří hráči doléčovali krátkodobější zranění a virózy, ale v týdnu před prvním mistrákem jsme, musím zaklepat, kompletní a přeji si, ať to takto pokračuje i v dalších týdnech. Velkou radost mám z návratu Lukyho Forejta, který celý podzim léčil koleno a nyní už se pomalu zapojuje do stoprocentní zátěže.
V čele tabulky to je dost nabité. Co bude podle vás rozhodující v boji o mistrovský titul?
Slavia a taky Pardubice, kde hrajeme první mistrák, mají výborná mužstva a my všichni se na tyhle zápasy moc těšíme. A co bude rozhodující? Soutěž je dlouhá a výkonnost hráčů v tomto věku často nevyrovnaná. My se ale budeme snažit o to, aby naši hráči podávali co nejlepší individuální výkony. To je naše dennodenní práce, o kterou nám především jde. Poté i tým bude fungovat dobře.
Sparťanům patří po podzimní části první místo v ligové tabulce. Na svém kontě mají stejný počet bodů jako druhá Slavia, ale my máme lepší vzájemný duel a o jeden odehraný zápas méně.
V prvním jarním kole nastoupíme proti čtvrtým Pardubicím, se kterými jsme na podzim zvítězili 3:0. Kompletní rozpis našich zápasů najdete zde.

Další novinky