Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Jan Kuchta přichází na Spartu

Sparta získala reprezentačního útočníka

Sdílet

Spartu posílí Jan Kuchta! Pětadvacetiletý reprezentační útočník bude od nové sezony oblékat rudý dres. Na Spartu přichází na roční hostování s opcí.
„Jakmile se naskytla možnost Honzu získat, okamžitě jsme začali jednat, protože byl v úzkém okruhu útočníků, na které jsme v posledních měsících cílili. Trenér s tímto příchodem ihned souhlasil. Posílit tým o prověřeného střelce bylo důležitým bodem v tomto přestupním období,“ říká sportovní ředitel Tomáš Rosický.
„Důležitými atributy Honzovy hry jsou rychlost, napadání rozehrávky soupeře, kvalita v zakončení. Je v ideálním věku, vybudoval si dobrou pozici v reprezentaci, náš tým se s ním stává od první chvíle silnější,“ doplňuje Rosický.
Kuchta má za sebou vydařený červnový reprezentační sraz, ve kterém nastoupil do čtyř zápasů, vstřelil dva góly a přidal asistenci na gól Jakuba Peška. Zejména trefa do sítě Španělska zaplnila novinové titulky. Kuchta elegantně přeloboval brankáře Simona a poslal národní tým do vedení. Skvělý výkon předvedl také proti Švýcarsku, když otevřel gólový účet zápasu a národní tým zvítězil 2:1. 
V minulosti už Jan Kuchta rudý dres oblékal, když prošel sparťanskou mládeží. V dalším průběhu kariéry působil ve Slavii, v Bohemians nebo v Liberci. V ročníku 2020/21 se stal s 15 góly spolu s Adamem Hložkem nejlepším střelcem české ligy.
Naposledy oblékal dres Lokomotivu Moskva, kde stihl odehrát 11 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil tři branky a přidal jednu asistenci. Před odchodem do zahraničí odehrál v české nejvyšší soutěži 110 zápasů s bilancí 37 gólů a 7 asistencí.
V semifinále českého poháru v roce 2021 vstřelil Kuchta Spartě dva góly a stejný počet branek přidal také o pár měsíců později v dresu Lokomotivu v přípravném utkání na zimním soustředění ve Španělsku. 
Další góly už bude střílet v rudém dresu. Honzo, ať se ti u nás daří!

Další novinky