Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Jsem rád, že nás nečeká daleká cesta

Rozhovor s trenérem Sparty Pavlem Vrbou po losu 2. předkola Ligy mistrů

Sdílet

Sparta zahájila přípravu na novou sezonu a už také ví, kteří soupeři ji zkříží cestu na začátku ročníku. Podívejte se na rozhovor s trenérem Pavlem Vrbou nebo si přečtěte přepis rozhovoru.

VRBA | Jsem rád, že necestujeme daleko

Trenére, jak se těšíte na to, až všechno vypukne?
Zahájili jsme přípravu, máme čtrnáctidenní blok s třemi přípravnými zápasy. Hráči měli necelé tři týdny volno. Začínáme se chystat na důležité zápasy, které nás čekají na začátku sezony.
Jak nyní vypadá běžný tréninkový den?
Ráno trénujeme s balonem. Odpoledne se věnujeme kondičním a silovým věcem. To se nemění. Každé dopoledne jsou hráči na Strahově a využíváme ideální podmínky pro práci s míčem. Odpoledne máme posilovnu a běhání v terénu. Hráči běhají dle své tepové frekvence. Každý sám individuálně podle tepu a toho, jaké má schopnosti.
Štetina i LK37 jsou v tréninku a momentálně nikdo není zraněný. Je to pro vás ideální stav?
Jsem rád, že hráči, kteří na konci sezony nebyli k dispozici jsou už od začátku přípravy v plné zátěži. Doufám, že to tak bude i dál. To by samozřejmě bylo ideální.
Sparta se utká v druhém předkole Ligy mistrů s Rapidem Vídeň. Co říkáte na los a na to, že začínáme venku?
Neměl jsem soupeře, kterého bych si vyloženě přál. V losovacím koši jsou mužstva, která mají svoji kvalitu, pravidelně hrávají v evropských pohárech. Vyhovuje mi, že to není velká vzdálenost. Je to mužstvo, které je za kopcem. Hlavně doufám, že nás v domácím zápase fanoušci dotlačí k postupu a k tomu, abychom měli jistotu skupiny evropských pohárů. Doufám, že budeme bojovat o skupinu Ligy mistrů.
Ligu začneme doma proti Olomouci, první výjezd bude do Liberce. Jaký to bude start ligy?
Když jsem přišel do Sparty, tak jsem také začínal s Olomoucí ale venku. Doufám, že start se nám vydaří. Na začátku ligy máme doma Olomouc a venku Liberec. Je to taková prověrka, která společně s kvalifikací o Ligu mistrů vypoví o naší formě. Věřím, že budeme na začátek sezony dobře připraveni.
Podívejte se na fotogalerii z prvního tréninku.
1 / 71

Další novinky