Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Jsme mentálně silní

Brian Priske po pohárové výhře v Liberci

Sdílet

Po emotivním pohárovém utkání, ve kterém sparťané porazili Liberec až po penaltách, a postoupili tak do semifinále MOL Cupu, předstoupil hlavní trenér A-týmu Brian Priske před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Přepis tiskové konference si můžete přečíst v článku níže.
Byl to zatím váš nejemotivnější zápas ve Spartě? Ukázal vám o týmu něco nového?
Bezpochyby to bylo velmi emotivní utkání, což bylo k vidění nejen na hřišti, ale i u laviček. Vše bylo navíc umocněno turbulentním vývojem. Nevstoupili jsme do utkání dobře, pak jsme se ale dostali do hry a srovnali skóre. Přidali jsme další branku, o které jsme si mysli, že bude vítězná, nicméně soupeř vyrovnal a došli jsme až do penalt. Máte tedy pravdu, bylo to opravdu emotivní. O týmu mi dnešek prozradil, že jsme mentálně silní a máme vítězného týmového ducha. Dobrým příkladem je způsob, jakým do utkání promluvili střídající hráči. Byli velmi aktivní a v hlavách dobře připravení.
Jak jste se připravoval na místní podmínky?
V určitých aspektech jsme se museli adaptovat, ale na rozdíl od zápasu v Olomouci se nám podařilo hrát naši hru a nepodlehnout plně okolnostem. Hráči hráli dobře, tvořili si příležitosti, kterým chybělo lepší finální řešení. Hřiště nebylo ideální, to všichni viděli. V tomto ohledu jsme se museli adaptovat a občas na příklad zvolit delší přihrávku. Utkání jsme kromě prvních pěti minut zvládli, chtěli jsme hrát a být kreativní.
Inkasovali jste v  úvodu a v  závěru. Máte proto nějaké vysvětlení?
Je to naše časté téma. Hráči vědí, že nejdůležitější okamžiky jsou ty úvodní a závěrečné. Je to ale stále fotbal a někdy se to bohužel stane. Líbí se mi ovšem, jak jsme na inkasovaný gól reagovali, zvládli se do utkání vrátit a vytvářet si šance. Dnes to bylo také o tom udržet koncentraci, nepodlehnout emocím a zvítězit. Jak už jsem ostatně říkal minule, teď je všechno o výhrách. Rozhodně se k tomuto aspektu před příštím zápasem, který hrajeme v sobotu, vrátíme. Chtěl bych ale především vyzdvihnout celý tým za jejich výkon. Mohli jste po zápase vidět, že nejen hráči, ale i fanoušci dnes opravdu ukázali pravé sparťanské srdce.
Kdy jste začal přemýšlet o tom, že pošlete do hry Kuchtu?
Již včera. Honza podává kvalitní výkony a i dnes byl opravdu výborný. Možná bych jej ale měl častěji posílat z lavičky, jelikož ta energie, kterou do utkání přinesl, byla skvělá. Podobné to ostatně bylo i v osmifinále na Baníku, kdy také zasáhl do zápasu z lavičky a velkou měrou přispěl k výhře.
Utkání dnes bylo velmi soubojové a často přerušované. Jaký názor máte na takováto utkání?
Myslím, že to bylo klasické pohárové utkání plné emocí, které nabídlo v podstatě vše, co mohlo, včetně prodloužení a penalt. Náročný povrch, hodně soubojů, časté přerušování a hraní o čas, to vše bylo k vidění a obrazu hry to asi moc nepřidalo. Jsem proto hrozně rád za to, jak to kluci zvládli a nenechali se těmito okolnostmi strhnout a zůstali po celý zápas koncentrování. Samozřejmě že s některými situacemi nesouhlasíme, ale musíme to přijmout. Máte pravdu, že to dnes bylo občas těžké, třeba při faulu na Daňka. Obecně jsem ale spokojený a myslím, že vás i fanoušky muselo utkání bavit.

Další novinky