Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Jsme ve finále MOL Cupu!

Plzeň jsme porazili 2:1

Sdílet

Sparta zvládla semifinálový zápas proti Viktorii Plzeň, když zvítězila 2:1. O naší výhře rozhodli v prvním poločase Kanga a Kozák, Plzeň snížila až v poslední minutě. V závěru nás skvělým zákrokem zachránil Heča.
Trenér Václav Kotal vrátil do sestavy Dávida Hancka, který si na Slovácku odseděl trest za čtyři žluté karty. V základní sestavě byl na hrotu útoku Libor Kozák a překvapivě nastoupil od začátku i Andreas Vindheim na pozici pravého křídla.
Sparta měla první šanci v desáté minutě. Frýdek krásně rozběhl Hložka, ten předal míč Vindheimovi, který následně nabídl balon na střelu Krejčímu. Jeho pokus hostující obrana zblokovala na roh, ze kterého nic nebezpečného nebylo.
Ve čtrnácté minutě hosté faulovali poblíž svého vápna, Bořek Dočkal centr z přímého kopu poslal na zadní tyč a byl z toho roh. Ten jsme rozehráli na krátko a po centru do vápna přišel faul Davida Limberského na Libora Kozáka – penalta. K té se postavil suverénní Kanga a míč uklidil k tyči branky za Hruškou.
Hosté po brance působili opařeně a žádné šance na odpověď si nepřipravili. Naopak ve 28. minutě Dočkal od pravé lajny odcentroval do vápna, kde byl připravený Libor Kozák. Ten trkl hlavou míč za Hrušku a vedli jsme o dva!
Asi první nebezpečná situace ve vápně Sparty přišla ve 35. minutě. Po centru po rohovém kopu hosté důrazně přistoupili k Hečovi, ten neudržel míč, který pak z brankové čáry odkopával Hancko. Sudí ale následně odpískali faul na Heču, takže vzrušení bylo zbytečné.
Kalvach v závěru poločasu kopal přímý kop z nebezpečné pozice a kroutil ho hezky k tyči, těsně ale minul branku. Heča navíc byl připraven.
Hned start druhého poločasu přinesl velké vzrušení. Hložek pronikl do vápna, upadl a sudí Pechanec nařídil penaltu. Jenže pak se šel ujistit k videu a pokutový kop zrušil.
Místo penalty se tak kopal jen roh, který Dočkal posadil na hlavu Hancka. Ten balon jen tak zlehka lízl a trefil tyč!
V 52. minutě Plzeň rychlou akcí pronikla do vápna a ke střele se dostal Kopic. Mířil dobře, ale Heča byl připravený a balon vyrazil.
V 64. minutě byl Kanga faulovaný před pokutovým územím hostů a k přímému kopu se postavil Hancko. Svou levačkou míč narval do boční sítě!
Následně se po přihrávce Kangy hnal do brejku Tetteh, Hruška ho vychytal a z dorážky míč do sítě uklidil Trávník. Jenže branka nemohla platit, první přihrávka na Tetteha šla do ofsajdu.
Dlouho se pak hrálo bez velkých šancí, až v devadesáté minutě Plzeň zatlačila domácí a vynutila si snížení. Po dlouhém centru Kovaříka do vápna byl sám před Hečou Havel, který nezaváhal.
V nastavení pak měla Plzeň ještě jednu obrovskou příležitost. Stoper Pernica se vydal na útočný zteč a jeho hlavičku pod břevno fenomenálně vytáhl Heča!
Víc už Plzeň nestihla a Sparta tak po vítězství 2:1 slaví postup do finále MOL Cupu. V něm se utkáme 1. července s Libercem na stadionu Slovanu.
1 / 66
AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň 2:1 (2:0)
Branky: 15. Kanga (pen.), 28. Kozák – 90. Havel. ŽK: Kanga, Štetina, Krejčí, Loučka - Bucha, Limberský, Havel, Chorý. Rozhodčí: Pechanec – Kubr, Vaňkát.
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek (88. Karlsson) – Vindheim, Krejčí, Kanga, Dočkal (61. Trávník), Frýdek, Hložek (76. Hanousek) – Kozák (61. Kozák).
Plzeň: Hruška – Havel, Pernica, Brabec, Limberský (46. Kovařík) – Kayamba, Bucha, Kalvach, Čermák (85. Hořava), Kopic (72. Mihálik) – Beaguel (46. Chorý).

Další novinky