Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Každý zápas se zlepšuje naše spolupráce

Veljko Birmančević zaznamenal proti Slovácku 2+1

Sdílet

Veljko Birmančević přispěl k výhře nad Slováckem dvěma góly a asistencí. Po utkání pak mluvil o spolupráci s Lukášem Haraslínem a Janem Kuchtou ale i o Bohu. Podívejte se na rozhovor, nebo si přečtěte přepis.

vjsnnkhs

Birmo, jak se cítíš? Zapsal jsi 2+1.
Jsem moc šťastný, protože jsem se trefil. Dokonce jsem dal góly dva. K tomu asistence. Myslím, že jsme dnes hráli dobře týmově, jako každý zápas. Dneska jsem měl štěstí. Dal jsem dva góly. Ale každý zápas se z týmu někdo prosadí. Dneska jsem já dal dva góly, příště to bude jiný hráč. Jsem ale hlavně šťastný, protože jsme vyhráli zápas.
Jak se ti dnes spolupracovalo s Lukášem Haraslínem?
Každý zápas jdeme krůček po krůčku. Myslím, že se každým utkáním zlepšujeme. Lepší se naše spojení. S Kuchtou také. Haraslín pak dal ten třetí gól. Měli jsme tam velmi dobrou akci. Kuchta mi dal skvělý balon, já jsem pak viděl Haraslína, který byl sám a dal na 3:0. Byla to podle mě fakt dobrá akce a skvělé spojení mezi námi.
A pak naopak dal Haraslín tobě balon před prázdnou bránu.
Jo, jo. Protože nejdřív jsem mu takhle přihrál já a on mi to pak vrátil. Byla to taky pěkná akce.
Bylo to pro nás také důležité vítězství s ohledem na Evropskou ligu a derby?
Ano, zároveň jsme tady taky neměli hodně hráčů kvůli tomu, že byli v národních týmech. Někteří s námi měli jen dva tréninky. Bylo to trochu složité, protože jsme se spolu neviděli skoro deset dní a myslím, že jsme potřebovali takový zápas, abychom se připravili na Evropu. Dneska jsme podali velmi dobrý výkon a myslím, že jsme se dobře připravili na další zápas v Evropě.
Ty jsi zároveň dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání. Co to pro tebe znamená?
Každý den tvrdě trénuju, a to i před tréninkem a po něm. Myslím, že tohle je od Boha. Věřím v Boha a myslím, že tohle všechno je od něj. Ty góly jsou od něj, protože ví, že pracuju a trénuju opravdu tvrdě.

Další novinky