Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
RozhovoryMuži A

Kodaň bude úplně jiný level

Jan Kuchta po dvou vstřelených gólech

Sdílet

Proti Pardubicím otevřel svůj střelecký účet v nové sezoně. Jan Kuchta nejprve zužitkoval Birmančevićův centr, o devět minut později si naběhl na dlouhý balon Krejčího a Budinského překonal střelou umístěnou mezi nohy. Přepis jeho odpovědí z pozápasové tiskové konference najdete v tomto článku.
Honzo, Pardubicím jsi dal dva góly, je to pro tebe úleva?
Samozřejmě, protože na gól jsem čekal a jsem rád, že to přišlo zrovna doma. Dostat se do pohody před dvojzápasem s Kodaní je pro mě hodně důležité.
Vypadalo to jako ideální způsob, jak se naladit na Kodaň, pak ale přišly dva zásahy Pardubic...
Je to varování. Chtěli jsme hrát až do konce a tohle by se nám nemuselo vyplatit jak s Kodaní, tak v dalších zápasech v lize a poháru. Musíme hrát až do konce, být obětaví a zodpovědní. Tentokrát jsme polevili a zbytečně jsme to nechali Pardubice dohrát relativně v klidu. Měli jsme tam i nějaké další šance a mohli jsme dát ještě víc gólů. Ty naše inkasované byly však hodně zbytečné.
Jak hodnotíte spolupráci s Birmančevićem?
Šlo o první zápas, kdy nám to bodově vyšlo. Spolupráce by mohla být ještě lepší, než doposud. On je fantastický hráč, fotbal vidí a krásně mi to tam nacentroval. Vyšlo to nádherně už odzadu, kde to Láďa Krejčí uhrál a Birma to hned z prvního doteku sypal na mě. Myslím si, že jsem to krásně trefil a nakonec to zapadlo do sítě.
Před rokem vás čekalo předkolo s  Vikingem před startem ligy, nyní máte za  sebou tři zápasy. Vyhovuje vám to více?
Pro mě osobně je to třeba lepší, než kdybychom do toho šli nerozehraní, bez ligového zápasu, hrát úplně o všechno. Dnešek ukázal, že půjde o úplně rozdílné utkání. Nechci snižovat kvalitu Pardubic, ale Kodaň bude úplně jiný level. Ale už víme, kde se pohybovat a co od sebe očekávat, takže v tomto směru to bude určitě jednodušší.

Další novinky