Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Kožuriková: debut s Realem Madrid

Premiéra 16leté brankářky

Sdílet

Debutovat v A-týmu v šestnácti letech a ještě k tomu s Realem Madrid? To se jen tak nevidí. V případě Zuzany Kožurikové však jde o realitu.
Včera mi trenér naznačil, že bych mohla chytat poločas. Psychicky a fyzicky jsem se tak na to začala připravovat. A když jsem se pak na předzápasové poradě dozvěděla, že opravdu budu chytat, chtěla jsem ukázat, co ve mně je a pomoci týmu,” začíná vyprávění mladá brankářka.  
Kožuriková má z minulé sezony titul z dorostenecké ligy WU18, ale v A-týmu to pro ni byla premiéra. Napomohlo tomu i zranění obvyklé jedničky Vaníčkové, už v posledních přípravných zápasech tak dostaly šanci 18letá Urbancová a 17letá Vokurková.   
Je to můj úplně první zápas v áčku, užila jsem si to.” Už od prvních minut přitom z Kožurikové byla cítit jistota. Hrála dobře nohami, vybíhala, stahovala centry, mluvila. “Už při rozcvičce jsem se soustředila na to, abych všechny míče měla a byla soustředěná a připravená na vše.” 
Překvapivě ani tolik práce neměla, Real se k zakončení přes dobrou sparťanskou defenzivu nedostával. “Myslela jsem, že se bude hrát víc v našem vápně. Holky to odehrály neskutečně, pomáhaly jsme si, hrály na krev.” 
Jedinou kaňkou je tak vlastní gól Bertholdové. “Nečekala jsem to a nedošáhla na to. Možná kdybych byla blíže u tyče, tak by to třeba mohlo dopadnout lépe a šlo by to vytáhnout pryč z brány,” říká o rozhodujícím okamžiku.  
Jinak ale převažují pozitivní pocity. “Jsem neskutečně ráda za tuto možnost. Bylo to fajn, mám z toho zápasu radost,” uzavírá Zuzana Kožuriková, která nakonec odchytala celé utkání. Po něm byla dokonce v kabině vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu, za což obdržela i "bludišťáka".

Další novinky