Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Ligová premiéra pro Bárkovou a Stibůrkovou

Dvě 17leté hráčky v základní sestavě

Sdílet

Nový trenér žen Sparty Anton Mišovec omladil tým, když do základní sestavy pro ligový zápas v Liberci poslal 17leté fotbalistky Annu Bárkovou a Anetu Stibůrkovou. Navíc byla na lavičce připravena další dorostenka Natálie Šťastná, která nakonec do hry nezasáhla, ale i pro ni by to bylo případně první utkání v nejvyšší soutěži.
Je to obrovská zkušenost. Fotbal v lize žen je o něčem jiném než v dorostenkách, je to rychlejší a důraznější. Celkově se cítím dobře, se svým výkonem jsem spokojená,” sdělila po svém debutu Stibůrková, která na hřišti strávila při své premiéře 84 minut. 
Trenér mi oznámil dopředu, že budu v základní sestavě, takže jsem se na to mohla psychicky připravit. Ale nějaká nervozita tam i tak byla. Dostala jsem i podporu od rodiny, přijela babička s dědou i mamkou. Podpořily mě i hráčky na hřišti, moc mi to pomohlo,” říká dále záložnice Stibůrková. 
Další debutantkou byla Anna Bárková. „Jsem ráda, že jsem dostala šanci si zahrát a doufám, že jsme týmu aspoň trochu pomohly. Mrzí mě ale, že jsme nevyhrály.”  
Členka české reprezentace do 19 let v Liberci nastoupila na kraji obrany, A-tým však hraje se čtyřobráncovým systémem, zatímco v dorostenkách se hraje vzadu jen ve třech, o to to měla složitější. „Je těžké přepnout z jiného systému z juniorky. Holky na mě ale mluvily, pomohly mi.” Bárková U Nisy odehrála rovnou celých 90 minut. 
Zápas skončil bez branek 0:0. „Měly jsme šance, které jsme mohly proměnit, to byla škoda. Věřím, že v derby už to vyjde a vyhrajeme,” vyhlíží další utkání Stibůrková. 
Předposlední kolo 1. ligy žen a duel Slavia – Sparta je na programu v neděli 14. května od 12:30. Vstupenky do sparťanského sektoru kupujte zde

Další novinky