Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Lukáš Štetina prodloužil smlouvu

Kontrakt prodloužen do léta 2022

Sdílet

Stoper Lukáš Štetina spojil i svou další budoucnost se Spartou! Osmadvacetiletému slovenskému fotbalistovi měla smlouva vypršet po konci sezony, s klubem se ale dohodl na jejím prodloužení o dva roky, tedy až do konce června 2022.
Lukáš Štetina přišel do Sparty z pražské Dukly v létě 2017 s vizitkou jednoho z nejspolehlivějších obránců celé ligy. Hned ve své první sezoně to potvrzoval, patřil k hráčům s nejvyšší minutáží a sami jeho spoluhráči ho dokonce zvolili nejlepším hráčem sezony 2017/2018 podle kabiny.
V dalších dvou sezonách přišel o pevné místo na hřišti, po příchodu Václava Kotala k týmu ale dostal důvěru nového kouče a v zápasech s Baníkem a se Slavií před vynucenou fotbalovou pauzou ji vrchovatě splatil. Teď si tedy své angažmá na Letné protáhne minimálně o dva roky.
„Je to zadostiučinění, to, co dělám pro fotbal, se mi vrátilo. Věřím ve fotbalového boha a mám před sebou čistý stůl, vím, že pro fotbal dělám maximum. Napsalo se toho hodně, ale vím, jak pracuju doma, na tréninku i v zápasech. Ne vždycky to jde tak, jak bych si přál, ale až jednou skončím, budu vědět, že jsem fotbalu dal všechno. Jsem rád, že se mi to vrátilo v podobě nové smlouvy,“ řekl po prodloužení kontraktu Štetina.
Podívejte se na celý rozhovor s Lukášem Štetinou:

NOVÁ SMLOUVA | Lukáš Štetina

Lukáš Štetina se narodil v červenci 1991 ve slovenské Nitře, v jejímž dresu také poprvé nakoukl do slovenské ligy. V roce 2011 odešel do ukrajinského Charkova, kde strávil rok a další sezonu pak působil v Prešově. Následně se přesunul do pražské Dukly, kde pět let patřil k největším oporám týmu, který pod vedením kouče Kozla dosáhl dvakrát na šesté místo v tabulce. Do Sparty přišel v roce 2017 a zatím v rudém dresu odehrál 56 utkání. V nich vstřelil tři branky.

Další novinky