Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Martin Hašek ml. se vrací do Sparty!

Střední záložník je další zimní posilou

Sdílet

Sparťanský odchovanec Martin Hašek mladší se stává další posilou Sparty! Přestup z Bohemians 1905 se podařilo dotáhnout v průběhu vánočních svátků. Střední záložník v pátek na Letné podepsal smlouvu na dva a půl roku a 3. ledna se zapojí do přípravy.
S potenciálním návratem Martina Haška mladšího se počítalo už před jeho odchodem do Bohemians 1905 před minulou sezonou. Sparta si proto na třiadvacetiletého záložníka ponechala předkupní právo, které uplatnila, a nyní se dohodla i se samotným hráčem.
„Martin Hašek prodělal za období, kdy působil v Bohemians, znatelný výkonnostní posun, velmi dobře zvládá defenzivní i ofenzivní činnosti a je to typologicky hráč, kterého jsme v kádru neměli. Věříme, že nejen okamžitě zvýší konkurenci v týmu, ale že se ve Spartě prosadí. Martin bude dalším odchovancem v kádru, přichází do prostředí, ve kterém vyrostl a které dobře zná,“ řekl sportovní ředitel Tomáš Rosický.
Šikovný záložník se postoupně rozehrával na hostováních v Pardubicích, Viktorii Žižkov, Vlašimi a Bohemians 1905. Do posledně jmenovaného klubu, který trénuje Martin Hašek starší, pak v létě 2017 přestoupil, aby získal větší prostor na hřišti a potřebné zkušenosti. To se povedlo na výbornou a z držitele slavného jména se rychle stal klíčový hráč vršovického klubu.
„Dlouhodobě jsme sledovali Martinovu výkonnost a nyní jsme došli k závěru, že nastal správný čas k jeho přesunu zpět na Spartu. Je dalším z řady hráčů, kterým klub přestupem umožnil pravidelně nastupovat v lize v jiném klubu, přičemž existovaly jasně dané podmínky jeho návratu,“ dodal k přestupu trenér Zdeněk Ščasný.
Vítej zpátky doma, Martine!
1 / 9

Další novinky