Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-12

Mistrovská část sezóny mladších žáků je tady!

Kategorie U12 i U13 si poradili s FTA

Sdílet

K prvnímu mistrovskému utkání nemuseli jet mladší žáci daleko. Utkali se totiž s Football Talent Academy. Oba týmy předvedly parádní výkon a svá utkání zvládly.
Football Talent Academy - AC Sparta Praha 1:7 (0:2, 0:0, 1:5),
Branky: 2x Hamerník, Klečar, 2x Kos, Švec, Šebrle,                             
Již od začátku zápasu jsme se i přes dobře bránící mužstvo domácích dostávali do šancí. V prvních třech naše hráče ještě vychytal domácí brankář. Tu další už po hezké spolupráci s Müllerem přesně zakončil Hamerník. Těsně před koncem první třetiny na 2:0 ještě zvyšoval Klečar, kdy na zadní tyči předskočil obránce domácích a nekompromisně zakončil pod břevno.
Druhou třetinu jsme neúspěšně dobývali branku domácích. Brankáři FTA jsme špatnou volbou zakončení navíc pomohli k výbornému výkonu.
Třetí třetinu jsme přidali na obrátkách, hráči byli přesnější v zakončení a postupně jsme navyšovali počet vstřelených branek. Náš třetí gól vstřelil pohotově Kos. Čtvrtou branku začal skvělou kolmou přihrávkou na Nespěšného Heisig a vše dokončil přesnou střelou opět Kos. Pátá branka padla po zisku míče Vondráškem, následné přihrávce Šebrlemu, který trefil tyč, ale míč se odrazil k Švecovi, který se nemýlil. Šestou branku vstřelil po krásném stříleném centru Azaky na zadní tyči Šebrle. Za nedlouho poté jsme však příliš dlouho otáleli s rozehrávkou. Toho využil domácí útočník a prostřelil bezmocného Schütze. Téměř hned z protiútoku jsme však odpověděli a uzavřeli skóre zápasu na 7:1 po úniku Kose, kdy jeho následnou zpětnou nahrávku dorazil do prázdné brány Hamerník.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Matyáš Kudela: „Mám velkou radost z toho, jak jsme zvládli přechod z velkého na malé hřiště, což není vždy jednoduché. Velkou část zápasu jsme soupeře přehrávali a řešili věci správně. Jen při zakončení, hlavně ve druhé třetině, se musíme chovat lépe. Také mě mrzí obdržená branka, před kterou jsme herní situaci řešili příliš individualisticky a otáleli s rozehrávkou. Musím však hráče moc pochválit za třetí třetinu, kdy byli příkladně agresivní v soubojích a získávali spoustu míčů. Hráli rychle a do hry přidali navíc oproti prvním dvou třetinám více přímočarosti, díky které jsme byli mnohem nebezpečnější.“
AC Sparta U13: Schütz – Krejčí (Dresler), Heisig (Azaka) – Šebrle (Müller), Nespěšný (Vondrášek), Hamerník (Forejt), Klečar (Holoubek) – Kos (Švec).
Football Talent Academy – AC Sparta Praha U12 4:9 (1:2, 0:2, 3:5)
Branky: 2x Hrodek, 2x Holinka, 2x Hybler, Hrdlička, Šimeček, Kronberger.
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie Jaroslav Vavříček: „První jarní soutěžní utkání jsme odehráli proti velmi kvalitnímu soupeři, který má v týmu technicky šikovné hráče a umí velmi dobře držet míč. Naši kluci odehráli zatím nejpovedenější utkání v této části sezóny a v oboustranně kvalitním a pohledném zápase zaslouženě zvítězili 9:4. V první třetině jsme si vytvořili dvoubrankový náskok a soupeř se téměř se závěrečným hvizdem rozhodčího snížil po pěkně zahrané standardní situaci. Ve druhé třetině nám s přibývajícími brankami rostlo sebevědomí a kluci si dovolili individuálně velmi dobrá a efektivní řešení v situacích 1v1. V poslední třetině jsme pokračovali ve velmi dobrém výkonu a odskočili na šest branek. V posledních minutách utkání jsme hodně proházeli sestavu, včetně zapojení brankáře do útoku, přesto jsme stále dokázali držet vysokou úroveň naší hry až do konce, kdy soupeř ještě korigoval na závěrečných 9:4.
Musím pochválit oba dva týmy za předvedenou hru. Myslím si, že toto utkání mělo nadstandardní úroveň ve své kategorii.“
AC Sparta U12: Hruška, Dyntar, Havrlík, Makovský, Šimeček, Hybler, Hrodek, Faltus, Holinka, Tichý, Klíma, Hrdlička, Kronberger.

Další novinky