Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Musíme zůstat pokorní

Brian Priske po výhře nad Teplicemi

Sdílet

Hlavní trenér Brian Priske po vítězství nad Teplicemi předstoupil před novináře a odpovídal na jejich dotazy. Videozáznam tiskové konference a její přepis najdete v článku níže.

TISKOVKA | Priske po Teplicích

Obával jste se po středečním pohárovém utkání nedostatku sil?
Zápas v Liberci byl bezpochyby v mnoha ohledech náročný a jako trenér musíte tento fakt vzít v úvahu. Přemýšlíte nejen nad fyzickou kapacitou hráčů, se kterou do utkání půjdou, ale zároveň je důležitý i mentální aspekt, tedy způsob, jakým budou hráči nastaveni v hlavách. Nesmíte dopustit sebemenší podcenění, když čelíte soupeři ze spodku tabulky. V takové situaci cítíte lehkou paranoiu a kladete velký důraz na to, aby byl tým připravený od úvodního hvizdu. To se nám povedlo a zapsali jsme další pěknou výhru.
Jak moc je důležité, že máte široký kádr?
Myslím si, že máme opravdu silnou soupisku a před každým utkáním není volba základní jedenáctky vůbec lehká. Konkurenční prostředí, je nesmírně důležité. Nejedná se o dva nebo tři hráče, ale o každý post. V každém tréninku, tak všichni bojují o své místo a mají mezi sebou zdravou rivalitu, což je správné. Každý hráč zná svou roli a musí udržet stoprocentní koncentraci, aby byl v jakékoliv situaci připravený. Mám radost, že si mohu vybírat. Není to tak, že vám trofej vyhraje jedenáct hráčů, trofej vám může vyhrát každý jeden hráč v kádru. Je proto důležité, abychom potlačili naše ega, zůstali pokorní a měli na paměti, že tým je vždy víc než jedinec.
Jak se vám povedlo gólově probudit Jana Kuchtu?
Je to práce vícero lidí. Kuchta v poslední době pracoval opravdu tvrdě s kondičním trenérem a shodil pár kilo. Zároveň měl pohovory s Larsem, který s ním řešil útočnou činnost. Obecně se v realizačním týmu při těchto individuálních pohovorech zaměřujeme i na ty nejdrobnější detaily, které mohou hráče herně posunout. V neposlední řadě je to samozřejmě o samotném Honzovi a jeho píli. Od Vánoc opravdu tvrdě dře a maká na maximum. Chci také říci, že góly nejsou zdaleka Honzův jediný přínos. V každém zápase příkladně bojuje a po faulech na něj máme, nebo bychom alespoň měli mít, možnost kopat penalty. Samozřejmě stejně jako ostatní musí i Kuchta pokračovat v dobré práci.
Stál byste o to, aby Kuchta přišel na trvalý přestup?
Na tohle je zatím příliš brzy. Samozřejmě s Tomášem Rosickým hovoříme každý den, ale v debatách, které se týkají podoby kádru v létě, ještě nejsme natolik konkrétní.
Čekal jste, že budete po šesti jarních kolech na dostřel Slavie a Plzně?
Abych se přiznal, tak jsem na to nemyslel. Samozřejmě týmy nad námi sleduji, ale moje hlavní zaměření je náš klub a naši hráči. Jak už jsem vám ostatně řekl před začátkem jarní části, naším cílem je vyhrávat. Vím, že máme kvalitní tým a máme na to, abychom byli lepší než naši soupeři. Záleží jen na nás, jestli po posledním kole budeme tam, kde být chceme.
Překvapuje vás způsob, jakým Sørensen dominuje na hřišti?
Možná trochu ano, na takovou otázku se ale vždy těžce odpovídá. Obecně řečeno jsme velmi spokojení s jeho přínosem. Asgi v mnoha aspektech hry ukazuje vysoký standard, spoluhráči jej mají rádi, má dobrý charakter a je to velmi velký profesionál. Jsme rádi, že je tu s námi a náš tým je s ním silnější.
Zklamala vás obdržená branka v závěru?
Odpověď je jednoduchá. Ano, jsem z toho velmi smutný.

Další novinky