Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Na Spartu přichází Kaan Kairinen

Finský záložník je první posilou Sparty v zimní přestávce

Sdílet

První posilou Sparty v zimním přestupovém období se stal Kaan Kairinen. Finský záložník přestupuje do Sparty z Lillestrømu a na Letné podepsal víceletý kontrakt. K týmu se připojí na začátku ledna, kdy sparťanům startuje druhá část zimní přípravy.
„Získáváme reprezentanta své země, který nám zvýší kvalitu a konkurenci ve středové řadě. Dobře se zapojuje do kombinace a rozehrávky, je poctivý směrem do defenzivy. Kvalitně zahrává standardní situace a správně reaguje po ztrátě a zisku míče,“ uvedl na adresu finského fotbalisty sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.
Kairinen přichází do Sparty krátce před svými 24. narozeninami, které oslaví dva dny před Štědrým dnem. Od roku 2020 působil v norském Lillestrømu, kde odehrál 71 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil šest gólů a přidal 11 asistencí. 
Finský středopolař je odchovancem Inter Turku, za který debutoval už ve svých 15 letech a stal se druhým nejmladším hráčem v A-týmu v historii klubu. V minulosti nastupoval také za Midtjylland, Skive IK a nejúspěšnější finský klub HJK Helsinki.
Kaan prošel všemi mládežnickými reprezentačními kategoriemi. S výběrem do 21 let odehrál 19 zápasů a vstřelil čtyři góly. Za seniorský tým pak debutoval v lednu roku 2019 v přátelském utkání proti Švédsku. V dresu A-týmu odehrál zatím sedm zápasů.
Naposledy oblékal dres norského Lillestrømu, se kterým skončil v tabulce Eliteserien na čtvrtém místě. Ve 22 ligových zápasech vstřelil jeden gól a přidal tři asistence. Čtyři starty pak přidal v Evropské konferenční lize.
Kaane, vítej ve Spartě!

Další novinky