Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Nad Baníkem výhra 2:0

Oba góly obstaral Martin Hašek

Sdílet

Sparta po vypadnutí z předkola Evropské ligy zvládla návrat na ligovou půdu a na svém hřišti si už potřetí v roce 2019 poradila s Baníkem Ostrava. O vítězství 2:0 se přičinil hlavně Martin Hašek, který vstřelil obě branky.
Trenér Václav Jílek poslal do hřiště výrazně obměněnou sestavu. Oproti té, která nastoupila v Turecku, se ta nedělní lišila ve čtyřech jménech. Nastoupili Hancko, Mandjeck, Trávník a Kozák, naopak chyběli Tetteh, Kanga, Krejčí a zraněný Costa.
Po opatrnějším začátku utkání šla Sparta v desáté minutě do vedení. Hložek ve středu hřiště pod tlakem skvěle předal míč Haškovi, který si ho přichystal na střelu a přesným pokusem k tyči otevřel skóre!
Ve 14. minutě Michal Trávník krásně zakroutil svůj přímý kop na zadní tyč, kde si nabíhal Uroš Radaković. Ten se protlačil přes obránce a napálil míč do postranní sítě. Rozhodčí ale mával ofsajd.
Při další sparťanské možnosti Adam Hložek míč zprava přivedl až do středu hřiště, kde ho nechal na střelu Michalu Trávníkovi. Ten zakončil zpoza vápna v pádu vedle branky.
Ve dvacáté sedmé minutě Kuzmanović loktem uzemnil Mandjecka, sparťanský hráč se jen těžko zvedal z trávníku. Nepískal se ale ani faul, natož aby se udělovala karta.
Chvíli poté hosté rozehrávali roh, sparťanská obrana nejdřív balón odvrátila, ten se pak ale vrátil do ohně a z hranice vápna trefil Procházka břevno Nitovy branky.
V pětatřicáté minutě nacentroval Kuzmanović do vápna a v něm si udělal prostor Hrubý. Jeho hlavičku k tyči zlikvidoval Nita.
Prakticky vzápětí Hašek lobem oslovil za obranou číhajícího Kozáka. Ten byl najednou sám ve vápně, možná si myslel, že je v ofsajdu. Rozhodčí ale praporek nezvedl, Kozák nicméně stejně branku netrefil.
Ve 39. minutě znovu udeřil Martin Hašek! Radaković vyslal dlouhý centr z hloubi hřiště, Kozák šel do souboje a míč propadl až k Haškovi. Ten svou hlavičkou přehodil Budinského a počkal si, až balon spadne do sítě. 2:0!!!
Srdjan Plavšić se postavil k přímému kopu z dobré pozice kousek před vápnem. Míč kroutil hezky přes zeď, o kousek ale netrefil a míč letěl vedle pravé tyče.
V 73. minutě vlétl na trávník čerstvý Tetteh a hned se mohl prosadit. Zpoza vápna zakončil svůj brejk tvrdou střelou, Budinský se natáhl a vyrazil ji. Vzápětí měl Tetteh další šanci, když si obhodil ve vápně soupeře a z úhlu vypálil. Trefil ale jen boční síť.
Benji si s obranou Baníku dělal, co chtěl. Problém ale bylo zakončení. Chvíli o předchozí šanci šel znovu sám na Budinského, ten jeho pokus skvěle vyrazil. K dorážce se pak dostal Hašek, i s jeho pokusem si ale ostravský brankář poradil.
V devadesáté minutě pak ještě Tetteh rozjel jeden protiútok, předal míč dalšímu střídajícímu hráči Graiciarovi. Ten mohl asi sám pálit, ale ještě přihrával Trávníkovi, který překopl branku.
Víc šancí už zápas nepřinesl a Sparta tak Baník porazila 2:0.
1 / 99
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 10. Hašek, 39. Hašek. ŽK: Kozák - Procházka, Smola, Fillo, Azevedo. Rozhodčí: Ginzel – Flimmel, Novák. Diváci: 14 123.
Sparta: Nita – Sáček, Radaković, Hancko, Hanousek – Hašek, Mandjeck (78. Krejčí), Trávník, Plavšić (88. Graiciar) – Kozák (77. Tetteh).
Baník: Budinský – Jánoš, Šindelář, Procházka, Fleišman – Fillo, Reiter (73. Baroš), Hrubý (65. Jirásek), Azevedo – Kuzmanović, Smola (59. Diop).

Další novinky