Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Nebyl to náš nejlepší zápas, ale máme tři body

Trenér Sparty Brian Priske po výhře v Pardubicích

Sdílet

Trenér Sparty Brian Priske promluvil na tiskové konferenci po zápase v Pardubicích o kapitánovi Ladislavu Krejčím, nejistotě, zda se bude hrát a vyzdvihl úsilí Pardubic při přípravě hrací plochy.

TISKOVKA | Brian Priske po výhře v Pardubicích

Trenére, jak těžce se dnes rodilo to vítězství?
Bylo to těžké. Nebyl to náš nejlepší zápas. Řekl bych, že druhý poločas byl lepší. V tom prvním nám chyběla kvalita. Prohráli jsme moc soubojů a druhých míčů. Dneska jsme vyhráli, ale nepodali jsme 90 minut top výkon. Nakonec jsme ale přijeli pro tři body a musím smeknout před hráči. Zlepšili se a pozvedli svůj level, když to bylo třeba. Tři body získáváme i s ohledem na to, jak rozhodl VAR. To byly okolnosti, které se na zápase podílely.
Nebylo moc změn v základní sestavě moc?
To je těžké říct. Je pravda, že jsem vyměnil 8 hráčů. Nevíme, jak by to vypadalo, kdybychom nasadili stejné hráče jako ve čtvrtek. Já jsem ale s rozhodnutím v pohodě. Nebyl jsem z něj nijak nervózní. Hráči, kteří nastoupili od začátku, trénovali tvrdě, často chodili z lavičky. Ukazovali, že si zaslouží větší minutáž. Cítil jsem, že je správný čas je poslat do zápasu od začátku. Potřebovali jsme extra energii po čtvrtečním utkání. To byl hlavní důvod. Jestli to bylo správné nebo špatné rozhodnutí, nevím. Ale získali jsme tři body, a to je to nejdůležitější.
Už ve čtvrtek jste mluvil o sněhu. Jak jste tu situaci sledovali?
Samozřejmě jsme počasí sledovali. Měli jsme včera velmi lehký trénink na Letné kvůli těm podmínkám. Cítil jsem, že by se spíš hrát mohlo. Musím dát hodně kreditu Pardubicím. Místní umožnili, aby se tady mohlo hrát. Velký respekt pro celý klub. Museli dát opravdu hodně úsilí do přípravy hřiště a stadionu. Úžasná práce, kterou tu udělali. Rozhodně jsme dnes chtěli hrát a tím spíše na hřišti v takovém stavu. Opravu si vážíme toho, co do toho klub dal.
Ladislav Krejčí dal dva góly. Je zpátky v top formě?
Nevím, těžko říct. Dobrý zápas odehrál už ve čtvrtek proti Betisu.  Víme o jeho kvalitách. Jak hraje v defenzivě a dnes dal dva góly. Jeho mentalita, kterou přináší do kabiny, je unikátní. Láďu potřebujeme. Tak bych mohl mluvit ale i o jiných hráčích. Vydra nastoupil a také odehrál velmi dobrý zápas. Vím, že byl u gólu Pardubic, ale jinak odehrál dobrý zápas. Pojďme nemluvit jen o Krejčím.
Jak to vypadá s Asgerem Sørensenem?
Dobře. Měl malé zranění. Doufám, že ho před Vánocemi uvidíme v těch posledních třech zápasech. Pár dní trénuje sám. Ty následující dny rozhodnou.

Další novinky