Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

Plný počet bodů z Brna

Sparťanky se prosazovaly ve druhé půli

Sdílet

V 11. kole 1. ligy žen si sparťanky na umělé trávě v Brně připsaly vítězství 6:0, všechny branky padly až ve druhém poločase.
Domácí hráčky v úvodu zápasu se Spartou držely krok, navíc měly i šance - v jedné takové ve 14. minutě byla útočnice Lišková, ale Chládeková ji vychytala. Pak byla vidět na druhé straně Pochmanová, nejprve střílela hlavou po rohu, poté po závaru v domácím vápně trefila tyčku.  
Před koncem první půle se připomněly i Brňanky, zakončení Malatové však dokázala hostující obrana zablokovat na roh. Do kabin se tak šlo o poločase bez branek. 
Čekání na úvodní branku trvalo do 54. Minuty, na konci pěkné akce byla asistence Šubrtové a zakončení Jalecy, která si připsala svůj první ligový gól - 0:1. Poté se spustil sparťanský gólostroj, dvakrát po sobě se trefila Cvrčková. Za což byla po skončení duelu vyhlášena sparťanskou Cool hráčkou zápasu.  
Další branku přidala Pochmanová, když využila závaru po rohovém kopu a uklidila míč do sítě - 0:4. Během druhého poločasu se zcela obměnila pravá strana a právě čerstvá Dlasková zpětnou přihrávkou pod sebe připravila gól pro rovněž střídající Ducháčkovou, která se trefila v nejvyšší soutěži žen vůbec poprvé. 
Na konečných 0:6 upravila v závěru ještě Martínková. Kromě kolonky prvních ligových gólů (Jaleca, Ducháčková) si do statistik připsaly své první ligové starty devatenáctileté sestry Tomanovy Aneta a Adéla a osmnáctiletá Kateřina Brejšková.
Hodnocení trenéra Martina Masaryka: „Po reprezentační pauze jsme odehráli dobrý zápas, devčata opravdu dobře vnímala drobné změny v našem rozestavení. Při výstavbě útoku jsme byli ve správných prostorech, což nám zabezpečilo vytvoření si gólových příležitostí. Dnešní herní projev týmu mě těší, ale potřebujeme to potvrdit v dalším zápase.” 
1 / 15
1. liga žen, 11. kolo
Lokomotiva Brna Horní Heršpice - AC Sparta Praha 0:6 (0:0) 
Branky: 64., 72. Cvrčková, 54. Jaleca, 74. Pochmanová, 82. Ducháčková, 85. Martínková 
ŽK: 51. Lišková, 66. Ruslerová - 55. Pochmanová  
Brno: Jílková - Ježková, Dianišková, Ruslerová, Raušová (80. Jordánková) - Chlumová (61. Krištofová) - Haklová, Velebová (61. Janečková), Příkaská, Malatová (80. Dosimont) - Lišková 
Sparta: Chládeková - Bertholdová, Stárová, Pochmanová (82. Brejšková) - Tripp (76. Ducháčková), Polcarová, Cvrčková (82. An. Tomanová), Chang - Šubrtová (76. Dlasková), Jaleca (90. Ad. Tomanová), Martínková 
V nabitém závěru sezony čeká na sparťanské fotbalistky již ve středu domácí ligová dohrávka se Slováckem (23. 11., 17:00, TCM Strahov), v sobotu pak 3. kolo Poháru FAČR s Pardubicemi (26. 11., 15:00, Pardubice-Ohrazenice).

Další novinky