Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

RozhovoryMuži A

Podali jsme zodpovědný výkon

Trenér Václav Kotal po vítězství nad Libercem

Sdílet

Václav Kotal dovedl Spartu k sedmé výhře za sebou. Tentokrát šlo o důležitý vstup do nadstavbové skupiny. Podívejte se na trenérův rozhovor pro Sparta TV nebo si přečtěte přepis tiskové konference.

KOTAL | Podali jsme zodpovědný výkon

Trenére, Pro Spartu to byl třetí zápas s Libercem. Vy jste u dvou porážek nebyl. Viděl jste u hráčů extra motivaci Liberec porazit?
Samozřejmě, hráči motivaci měli. Pro nás to byl vstup do té finálové skupiny. Z tohoto pohledu k tomu přistoupili kluci velmi dobře. Podali zodpovědný výkon a podařilo se nám zvítězit.
Za 10 dní se potkáte s Libercem ve finále poháru. Může utkání posloužit jako studijní materiál nebo to bude úplně jiný zápas?
Bude to jiný zápas, bude to v Liberci za stavu 0:0. Tentokrát to mělo náboj, emoce utkání ovládaly. Uvidíme, jak to bude vypadat v Liberci. Máme do té doby ještě dostatek zápasů, abychom se udrželi na třetím místě, které také zaručuje poháry. Z tohoto pohledu jedeme zápas od zápasu. Je to klišé, ale jinak to nejde. Za tři dny je další utkání. Únava u hráčů už tam je. Každé vítězství vám únavu pomáhá odbourat. Nálada v kabině je velmi dobrá a hrozně nám pomáhají vítězství.
Tři góly defenzivních hráčů. Sáček na gól čekal dlouho. Jste za to rád, že jste si pomohli alternativními zbraněmi?
Krajní obránci mají relativně nejvíc prostoru. Zavírají to a chodí do koncovky. Já s tím žádný problém nemám. Měli bychom to mít zajištěné tak, aby tam v případě protiútoků někdo byl. Liberec má velmi silné protiútoky. Na druhou stranu návrat některých jejich hráčů nebyl takový, toho jsme chtěli využít a jsem rád, že se to povedlo.
Malinský tady na jaře dvěma góly rozhodl. Tentokrát se neprosadil. Specializovali jste se na něj nějak?
Jestliže má soupeř takhle rychlé hráče, snažíte se klukům poradit, jakým způsobem na ně hrát. Já to samozřejmě nebudu prozrazovat. Měli jsme taktiku a ta nám vyšla. Tomáš se znám a vím, že je hodně emotivní a prožívá utkání na doraz. I toho jsme chtěli využít.
Musel jste střídat Vindheima. Je tam vážnější problém nebo to byla prevence?
Co mám zprávy, Andreas má nějaké nakopnutí. Bylo to tvrdé utkání. Věřím, že všechno bude v pořádku. Také máme dostatek hráčů, kteří ho mohou zastoupit.
Dostali jste smolný gól, ještě do poločasu jste se ale dokázali vrátit do vedení. Jak důležitá byla vaše reakce?
Nálada potvrzená vítězstvími je super. Prohrávali jsme v Karviné, dokázali jsme to otočit. Z tohoto pohledu nemám strach. Chceme se prosadit aktivní hrou. Daří se nám v útočné fázi. Občas se stane, že v obehranné fázi něco pokazíte. Nelíbil se mi začátek utkání. Připravovali jsme se na to, že nesmíme ztrácet ve středu hřiště. Bohužel v prvních deseti minutách tam byly zbytečné tři ztráty. Liberec měl u toho několik příležitostí. Naštěstí to nedokázaly realizovat a pak přišly naše góly. Jeden byl ze standardky, druhý po centru ze strany a ukázal, kudy vede cesta. Jsem rád, že se nám to povedlo dotáhnout až do konce.

Další novinky