Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Pohár je náš!

Liberec jsme porazili 2:1

Sdílet

Sparta zvládla dramatické finále MOL Cupu a po jednadvacáté získala domácí pohár. První poločas moc fotbalové krásy nenabídl, ve druhém se navíc jako první prosadil domácí Slovan. Sparťani ale zásluhou Karlssona a penalty Kangy otočili vývoj utkání a zvítězili 2:1!
Trenér Václav Kotal poslal do hry očekávanou a asi aktuálně nejsilnější možnou sestavu. Nechyběli tedy Dočkal, Kanga, Hancko nebo Kozák. Domácí naopak měli v sestavě dvě překvapení – v brance nahradil Nguyena Knobloch, kvůli zranění pak chyběl Kuchta. Na hrotu útoku tak byl Rondić.
První zajímavá šance Sparty přišla v sedmé minutě. Sáček se po dobré přihrávce Štetiny uvolnil na pravé straně a ostře centroval do vápna, podobně jako Dočkal v nedávném domácím duelu s Libercem. I tentokrát byl ve vápně Kozák, na míč ale nedosáhl, Kačaraba ho pokryl.
Sparta měla víc ze hry, další zajímavá situace přišla po čtvrthodině hry. Zpoza vápna pálil Kanga, Knobloch míč jenom vyrazil před sebe, kde bohužel nebyl nikdo z našich, aby doklepl.
Velká šance Slovanu přišla po půlhodině. Hancko přes sebe pustil míč od Rondiće a Pešek pospíchal na Heču. Sparťanský brankář ale povyběhl, rychle šel proti střele a balon vyrazil nohama.
Krátce po přestávce se bohužel domácí radovali z úvodní branky. Po centru Koscelníka zprava míč ve vápně prodloužil Rondić až k Peškovi, který na zadní tyči mířil přesně a podél Heči uklidil balon do sítě.
O chvíli později přišla další obrovská šance Liberce. Sparťanská obrana propadla ve vzdušném souboji, k míče se dostal Malinský a pelášil na naši branku. Ve vápně pak ještě našel lépe postaveného Rondiće. Ten vypálil, Heča skvělým zákrokem jeho pokus zlikvidoval.
Vzápětí byla k vidění tutovka také na druhé straně. Po centru zleva nikdo nedosáhl hlavou na míč, ten pak propadl ke Karlssonovi, Švédský záložník prudce pálil a mířil dobře do růžku, jenže Karafiát temenem hlavy balon přizvedl nad branku.
V další šanci už byl ale DMK úspěšný! Po Kangově individuální akci pálil z hranice vápna a s přispěním teče Koscelníka míč zapadl za zadní tyč, Knobloch se natahoval marně!
A to nebylo všechno! O pár minut později se Tetteh vydal za takřka ztraceným míčem, který měl ukrýt v rukavicích Knobloch. Jenže ten zazmatkoval, balon si nechal vypíchnout a Tetteha fauloval. Pokutový kop proměnil Kanga a Sparta otočila vývoj utkání.
Další průběh utkání byl nasnadě – Liberec víc držel míč a snažil se vyrovnat, sparťanská obrana ale odolávala a naopak hosté zkoušeli hrozit z brejků.
V závěru druhou žlutou a tím pádem červenou viděl domácí útočník Rondić.
V nastaveném čase pak sami před Knoblochem zakončovali nejdřív Kanga a pak Hložek, domácí brankář ale skvělými zákrok další gól za záda nepustil.
Nic dalšího už utkání nenabídlo a sparťani můžou slavit! Jednadvacáté vítězství v domácím poháru je naše, Sparta porazila Liberec 2:1!
1 / 94
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 1:2 (0:0)
Branky: 50. Pešek - 65. Karlsson, 74. Kanga (p.) ŽK : Rondić, Knobloch, Mikula, Mara – Kanga, Frýdek, Tetteh, Karlsson, Heča. ČK: 90. Rondić. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Mokrusch.
Liberec: Knobloch – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Malinský, Mara, Baluta (84. Beran), Hromada (71. Alibekov), Pešek (90. Zeman)  – Rondić.
Sparta: Heča – Sáček, Hancko, Štetina, Frýdek – Karlsson (84. Hanousek), Dočkal (90. Trávník), Krejčí, Kanga, Hložek – Kozák (61. Tetteh).

Další novinky