Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Posila: Jaroslav Zelený

Devětadvacetiletý obránce přestupuje na Spartu

Sdílet

Druhým hráčem, kterého Sparta představila před nadcházející sezonou, je Jaroslav Zelený, který míří na Letnou z Jablonce. Devětadvacetiletý obránce podepsal víceletou smlouvu.
„Přivádíme hráče, který dokáže kvalitně odehrát pozici stopera i krajního obránce. Má vyváženou defenzivní i ofenzivní činnost. Je klidný s míčem, hledá konstruktivní řešení, ale umí také přidat na důrazu a je silný v soubojích ve vzduchu. Přichází k nám reprezentant s bohatými ligovými zkušenostmi,“ říká na adresu Jaroslava Zeleného sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.
Po Janu Mejdrovi do Sparty přestupuje druhý hráč do zadních řad. Oba mají společnou ještě jednu věc. Mejdr na Letnou zamířil po dobrých výkonech z Hradce Králové, Zelený se ve městě narodil a je odchovancem klubu.
První ligový zápas odehrál pod tehdejším trenérem Hradce Václavem Kotalem už v únoru 2011 proti Plzni. Hned v následujícím utkání prvním ligovým gólem rozhodl o výhře v Mladé Boleslavi. Ke konci ročníku už patřil k členům základní sestavy. V druhé hradecké sezoně už odehrál 28 ligových zápasů a většinou zapisoval plných 90 minut. V ročníku dal dva góly, oba na hřišti Olomouce.
V sezoně 2012/13 Hradec sestoupil z nejvyšší soutěže, Zelený v klubu odehrál ještě následující ročník a v létě 2014 přestoupil do Karviné, které v následujícím ročníku pomohl vybojovat postup do nejvyšší soutěže. V zimním přestupním období pak zamířil za novou výzvou do Jablonce, rychle se zařadil mezi opory mužstva a v následujícím ročníku si dobrými výkony řekl o další přestup.
V létě 2018 si Zeleného vyhlédla Slavia. V klubu získal dva tituly, zahrál v základní skupině Ligy mistrů proti Interu Milán, Dortmundu i Barceloně. Trvalé místo v sestavě ale neměl, a tak odešel na jaro 2020 hostovat do Mladé Boleslavi. Tam rychle pookřál a v létě se vrátil do Jablonce, také na hostování. Na severu Čech se prakticky okamžitě znovu stal klíčovým hráčem, odehrál 32 ligových zápasů a vstřelil 3 góly.
Před startem uplynulé sezony oblékl jablonecký dres nastálo. Zapsal 33 ligových zápasů a jednu branku. K tomu se navíc s klubem probojoval do základní skupiny Evropské konferenční ligy, kde Jablonec ztratil na postupovou příčku pouze bod.
Celkem má zatím Jaroslav Zelený na svém kontě 203 ligových zápasů, ve kterých se prosadil desetkrát. Šestnáctkrát pak nastoupil k duelu v evropských pohárech. Zároveň patří mezi české reprezentanty. Za národní tým dosud odehrál tři utkání, naposledy přispěl ve čtvrtek k výhře 2:1 nad Švýcarskem v lize národů.
Nyní Jaroslav Zelený míří za novou výzvou – na Spartu. Jardo, ať se Ti v rudém dresu daří!

Další novinky