Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Postup v poháru

Sparťanky zakončily rok 2022 vítězstvím

Sdílet

Sparťanky zakončily rok 2022 vítězstvím, když v českém poháru v sobotu 26. listopadu zvítězily na hřišti Pardubic 4:0. Lví podíl na tom měla Klára Cvrčková, autorka hattricku.
Pardubice začaly v poháru ve 2. kole. Proti Bohemians 1905 vyhrály první poločas 5:0, ten druhý však soupeřky málem stačily vyrovnat, ale nakonec z toho byl postup Východočešek po výsledku 5:4. 
Sparta byla do poháru přímo nasazená do 3. kola; domácím týmem byly Pardubice a tak se hrálo na umělé trávě v Pardubicích-Ohrazenicích. Proti druholigovému družstvu byly hráčky ACS velkým favoritem a tuto svou roli začaly potvrzovat hned od začátku. 
V 15. minutě se po rohovém kopu Lauren Chang trefila hlavou Klára Cvrčková - 0:1! Ve 29. minutě přihrála Lucie Martínková na Cvrčkovou a ta vedení Sparta navýšila - 0:2! Cvrčková byla v prvním poločase při chuti a hned za další dvě minuty dovršila čistý hattrick – 0:3! 
Pardubice se vůbec nedostávaly na soupeřovu polovinu nebo dokonce do zakončení. Spoustu šancí Spartě překazily alespoň aktivní hrou v defenzivě a vystavováním hostujících hráček do ofsajdu. 
Ve druhém poločase pokračovala převaha Sparty, ale dlouho bez gólového vyjádření. Pardubice se navíc více začaly prosazovat i v ofenzivě, nebezpečně střílela Simona Novotná, ale její pokus skončil mimo prostor tří tyčí. V závěru tak nakonec na konečných 0:4 upravila střídající Amber Tripp. 
Pohár žen FAČR, 3. kolo 
FK Pardubice – AC Sparta Praha 0:4 (0:3) 
Branky: 15., 29., 31. Cvrčková, 85. Tripp 
Pardubice: Krejčí - Urbancová (75. Nechvílová), Holcová, Kupková, Němcová, Hýlová, Kružíková (46. Macháčková), Novotná, Solničková, Minářová (46. Fialová), Ninczová (70. Mikulecká) 
Sparta: Chládeková - Bertholdová, Stárová (67. Brejšková), Pochmanová - Dlasková, Polcarová, Cvrčková, Chang (46. Tripp) - Martínková (46. Ducháčková), Jaleca, Šubrtová (46. Hlouchová) 

Další novinky