Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži ASPARTA iD

Povedený kemp

Trenér Brian Priske po čtvrté výhře v přípravě

Sdílet

Sparťané na závěr zimní přípravy porazili švédského šampiona z Malmö 2:1, navázali tak na tři předchozí vítězství nad Kodaní, Puskás Akadémií a Bodø. Hlavní trenér Brian Priske vedle čtvrtečního utkání hodnotí i celý kemp v Marbelle, z kterého se již zítra vrací do Prahy.

PRISKE | Povedený kemp

Trenére, na úvod vás poprosím o rychlé zhodnocení zápasu, ve kterém jsme porazili švédského mistra z Malmö.
Řekl bych, že jsme viděli další dobré utkání, které pro nás bylo kvalitní prověrkou. Malmö získalo titul, my jsme tedy čelili dalšímu šampionovi, který má nejen vysokou individuální kvalitu, ale i tu týmovou. Prezentovali se dobrou herní strukturou a organizací jak v ofenzivě, tak defenzivě. Jsem tedy s naším počínáním v přípravě opravdu spokojený. Zároveň vítězství je samozřejmě taky vždy příjemné, v posledku nás ale primárně zajímala výkonnostní stránka a způsob, jakým přistupujeme ke konkrétním situacím. V tomto ohledu mám pro hráče jen slova chvály, kteří makají nahromaděné únavě navzdory. Dnes jste ostatně mohli vidět, že šli opět na doraz. Obecně mi tedy tento zápas udělal opravdu radost.
Pojďme k lehce nešťastné otázce, k Filipu Panákovi a jeho zranění. Máme už nějaké informace o jeho zdravotním stavu?
Bohužel, s Panym jsem zatím nemluvil. Během hry jsem viděl, že si něco udělal v souboji se zády. Byl to pravděpodobně velmi tvrdý dopad, který vše způsobil. Doufám tedy, že bude jen otlučený, pravdu se ale dozvíme brzy.
Docela brzy jsme inkasovali, což se stalo poprvé během přípravy. Jaká byla naše reakce? Láďa hovořil o změně rozestavení a výstavby hry. Co se v ten moment dělo?
V první půli jsme měli trošku potíže, soupeř měl kvalitní presink a znepříjemňoval nám naši rozehrávku. Museli jsme to proto postavit trošku jinak. Druhá půle pak už byla trošku otevřenější, z čehož jsme těžili a vytvořili si několik slibných šancí, se kterými jsme mohli naložit lépe. Celkově jsem ale se dvěma góly spokojený, radost mám také z toho, že jsme skórovali ze standardky. Je super vidět, že se Blážova práce projevuje a že si s hráči na sebe postupně zvykají. I co se týče sebevědomí, je vždy dobré prosadit se ze standardky.
SPARTA iD

Celý článek je dostupný pouze přihlášeným uživatelům.

Další novinky