Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyŽeny A

Preview: Győri ETO FC

Sparťanky čeká čtvrtý zápas zimní přípravy

Sdílet

Minulý týden zaznamenaly sparťanky první výhru v přípravě, když na Strahově zvítězily nad Puskás Akadémia. Tento týden čeká tým Pavola Gregory druhé utkání proti maďarskému celku. Ve čtvrtém zápase přípravy bude naším soupeřem aktuálně druhý tým maďarské ligy.
Győri se na druhé ligové pozici drží na druhém místě díky skvělé obraně. Naše soupeřky obdržely pouhých pět branek. Ze svých gólů se naopak mohly radovat hned padesátkrát. Na jediné prohře Győri v letošní sezoně se podílel náš poslední soupeř – Puskás Akadémia. V desátém kole ligy Puskási podlehl Győri 0:1.
Sparťanky zatím v přípravě disponují bilancí jedné výhry a dvou proher. Ve třech zápasech vstřelily devět branek a třináct obdržely. Utkání s Győri bude předposledním utkáním přípravy, po kterém čeká sparťanky už jen duel s Libercem.
Před čtvrtým utkáním přípravy jsme mluvili s trenérem Pavolem Gregorou.
Jak hodnotíte dosavadní přípravu týmu?
Příprava je z mnoha pohledů specifická. Každopádně se držíme nastaveného plánu z hlediska organizace a obsahového zaměření. V první části jsme se setkali s německými týmy, kde bylo naší ambicí zjistit naši aktuální výkonnost oproti německé Bundeslize. Wolfsburg nám ukázal, kde je momentálně světový ženský fotbal. Získali jsme opravdu důležité informace, se kterými se snažíme pracovat. Musíme být trpěliví a tvrdě pracovat dále na našem konceptu. V dalším týdnu a zápase jsme se zase posunuli herně a zvládli přenést další herní principy do naší hry.
V dalším utkání se potkáváme s Győri, jaký je to soupeř?
Víme, jak hraje náš soupeř, ale chceme se momentálně více zaměřovat na naši hru a na náš systém. Chceme se posunout a zlepšovat bez ohledu na soupeře. To se snažíme vysvětlovat i našim hráčkám.
Jak Győri, tak Puskás jsou týmy ze špičky maďarské soutěže. Myslíte, že ta utkání si budou v nečem podobná?
Győri hraje vzadu s třemi stoperkami a Puskás hraje se čtyřmi obránkyněmi. V lize dokázal Győri porazit Ferencváros, ale prohrál s Győri 0:1. My jsme před rokem hráli s Győri v přípravě 1:1, avšak každý zápas je jiný. Věříme, že zápas bude podobný v tom, že si prosadíme náš herní styl.
Krystalizuje vám ze zápasů základní jedenáctka nebo budou klíčové ještě další dva zápasy?
Každá hráčka je pro nás klíčová. Je pro nás důležitá sestava, která zápas začíná a možná ještě více sestava, která zápas ukončuje. Máme mnoho vyrovnaných hráček, ale chceme hráčky zlepšovat tak, aby mohla nastoupit do zápasu jakákoliv z nich.

Další novinky