Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Prohra na Slovácku

Souboj v Uherském Hradišti Spartě nevyšel

Sdílet

Sparta měla na programu první zápas po reprezentační přestávce. Přímý souboj o druhé místo Spartě nevyšel. Na půdě Slovácka dostala v každém poločase dvě branky a prohrála 0:4.
Poprvé od zápasu v Liberci se dostal na hřiště uzdravený Laco Krejčí a hned v základní sestavě! V ní nechyběli ani uzdravení LK37 a Adam Hložek. Hrát naopak ze zdravotních důvodu nemohli Čelůstka, Souček, Polidar, Pešek, Juliš a Højer.
První příležitost v zápase jsme viděli ve 14. minutě. Minčev balon dovedl až do vápna a vypálil. Mířil do pravé šibenice, míč ale bohužel mířil o trochu výš.
Jenže o tři minuty později se měnilo skóre na druhé straně. Po centru z pravé strany na malém vápně vyskočil nejvýš Kalabiška a balon skončil v pravém dolním rohu.
Ve 23. minutě mohlo být ještě hůř. Po dalším centru z pravé strany hlavičkoval Kohút a balon mířil pod břevno, jenže Florin Nita se vytasil se skvělým zákrokem a míč vytěsnil na roh.
O čtvrt hodiny později po rohovém kopu hlavičkoval na malém vápně Panák, jenže gólman Nguyen balon dokázal zkrotit.
Dvě minuty před přestávkou Jurečka získal míč v osobním souboji, dostal se na hranici vápna a vypálil. Balon trefil tak, že křížná střela skončila v levém horním rohu. Po prvním poločase tak domácí vedli o dvě branky.
V 57. minutě po dlouhém nákopu Jurečka prodloužil míč na Holzera a ten dal třetí gól domácích. Krátce poté předvedl Nita skvělý zákrok proti vytlačil střelu Kohúta na tyč.
Pět minut před koncem napřáhl z hranice vápna střídající Cicilia a balon skončil počtvrté v brance Sparty.
V závěru utkání ještě po centru z pravé strany hlavičkoval Štetina, jenže mířil nad branku. Sparta tak prohrála na Slovácku 0:4.
1 / 56
1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 4:0 (2:0)
Góly: 16. Kalabiška, 43. Jurečka, 57. Holzer, 85. Cicilia. ŽK: Petržela, Kalabiška – Štetina, Pavelka, Pulkrab, Hložek. Rozhodčí: Franěk – Horák, Vlček. Diváci: 7 701.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Petržela (68. Navrátil), Sadílek, Havlík, Holzer (78. Tomić) – Kohút (62. Daníček) – Jurečka (78. Cicilia).
Sparta: Nita – Wiesner (21. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko (80. DMK) – Haraslín, Pavelka, LK37 (58. Sáček), Hložek, Laco Krejčí (58. Dočkal) – Minčev.

Další novinky