Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeWU-18

Prohra v derby

Dorostenky nestačily na Slavii a odjíždí bez bodu

Sdílet

Dorostenky zavítaly ve druhém kole nadstavbové části ligy do Horních Měcholup, kde je čekala domácí Slavia. Zápas doprovázelo velké množství faulů a karet. Sparťanky dohrávající s devíti hráčkami podlehly Slavii 6:0.
Sparťanský tým držela v prvním poločase skvělými zákroky Nikola Harantová. Slavia přesto dokázala jako první vstřelit gól, když se v 26. minutě trefila Černá - 1:0. Minutu před koncem prvního poločasu Slavia zahrozila podruhé. Z úhlu namířila míč na zadní tyč Kroupová a její pokus skončil v síti - 2:0.

Ve druhém poločase Slavia své vedení navýšila. V 57. minutě se trefila Eiseltová - 3:0. Rozhodčí musela v zápase mnohokrát zasahovat a tahala karty. Druhou žlutou kartu a tím pádem červenou viděla v 59. minutě domácí Bartošová. Sparta si početní převahu moc dlouho neužila, když v 62. minutě viděla červenou kartu také Jakubů. Po dvou minutách znovu udeřila Slavia, trefovala se Kučerová - 4:0.

Další navýšení vedení přišlo po chybě v obraně a Eiseltová dávala gól do prázdné branky - 5:0. Útočnou akci Slavie nedovoleně zastavila v 77. minutě Lesáková, za což si vysloužila rovnou červenou kartu. Sparťanky to dál zkoušely a v 80. minutě vybojovaly pokutový kop. K míči se postavila Balázsová, která ale šanci nevyužila a pouze nastřelila břevno. V závěru utkání ještě upravila skóre Sedláčková na konečných 6:0.
1. liga dorostenek, 2. kolo - skupina o titul
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 6:0 (2:0)
Branky: 26. Černá, 46. Kroupová, 57., 71. Eiseltová, 64. Kučerová, 87. Sedláčková 
ŽK: 19. Vojtěchová, 39. Nitsche, 46. Kroupová, 56. Bartošová, 59. Krejčová, 92. Hrbatá - 46. Krůtová, 56. Jakubů
ČK: 59. Bartošová - 62. Jakubů, 77. Lesáková
Sestava Sparty: Harantová - Lesáková, Daníčková (81. Trnovcová), Horešovská (62. Rupcová), Krůtová (84. Bardová), Truksová, Jakubů, Balázsová, Stibůrková (75. Plachá), Oudránová (46. Strašíková), Šumná

Další novinky