Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeŽeny A

První výhra v zimní přípravě

Kožárová se trefila třikrát

Sdílet

Sparťanky si ve třetím zápase zimní přípravy připsaly první výhru. Po dvou zápasech na německé půdě se poprvé představily v domácím prostředí a na Strahově přehrály Puskás Akadémia FC 6:0.
Sparta pod vedením kouče Gregory hrála opět v rozestavení 3-5-2, na stoperu se objevila Kateřina Bužková. Momentálně čtvrtý tým maďarské ligy Spartě kvalitou nestačil, již po poločase vedly domácí hráčky 4:0 a Tereza Kožárová měla na kontě hattrick.  
Do druhého poločasu nastoupila po vážném zranění kolene poprvé od března 2023 obránkyně Petra Bertholdová. Obraz hry se nezměnil; fotbalistky Sparty byly lepší, držely míč na svých kopačkách a soupeřky spoléhaly pouze na rychlé brejky.  
Pátý gól a svůj druhý v zápase vstřelila hlavou po rohovém kopu Eva Bartoňová a na 6:0 pečetila kateřina Kotrčová. K tomu ještě sparťanky dvakrát nastřelily břevno. Do hry se během druhé půle dostaly i všechny hráčky z lavičky. 
Další přípravné utkání sehrají sparťanky opět proti soupeři z Maďarska, 2. února vyzvou ETO FC Győr. 
Přípravné utkání, 26. 1. 2024 
AC Sparta Praha - Puskás Akadémia FC 6:0 (4:0) 
Branky: 20´, 25´, 37´ Kožárová, 32´, 48´ Bartoňová, 80´ Kotrčová 
Sparta: Kožuriková (70. Beránková) - Dědinová (55. Truxová), Bužková (55. Bárková), Pochmanová - Dlasková, Pualenová (55. Chang), Bartoňová (55. Kotrčová), Sonntagová, Vyštejnová (46. Bertholdová) - Kožárová, Motyčková (46. Cvrčková) 

Další novinky