Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

ReportážeMuži A

Remíza s Baníkem

Sparťané na Letné remizovali s Ostravou 1:1

Sdílet

Před zaplněnou Letnou se náš A-tým utkal s Baníkem Ostrava. Sparťané byli po celé utkání jasně lepší a po první půli a premiérové brance Sadílka zaslouženě vedli. Ihned po změně stran se však prosadil i soupeř. Domácí žádnou z mnoho dalších šancí již neproměnili, a tak z utkání vytěžili pouze bod.
Deváté ligové kolo přineslo střetnutí dvou tradičních rivalů. Ostravský Baník, který si letos připomíná sté výročí od svého založení, zavítal v sobotu v podvečer na Letnou. Zápas nabídl zajímavý náboj, jelikož s modrobílou výpravou dorazil do Prahy i Pavel Vrba, který v létě usedl na ostravskou lavičku. Ze zdravotních důvodů nebyla k dispozici trenéru Priskemu šestice hráčů, jmenovitě: Haraslín, LK37, Čelůstka, Pešek, Juliš a Vindheim. Základní jedenáctka vypadala následovně: Kovář – Mejdr, Sørensen, Zelený, Højer – Jankto, Pavelka, Sadílek, Daněk – Čvančara, Kuchta.
Sparťané se hned od úvodních minut nastěhovali na polovinu soupeře a udávali tempo hry, náznaky šancí se jim však nedařilo přetavit v ohrožení ostravské brány. Po čtvrt hodině kopali domácí standardní situaci, míč se odrazil k Zelenému, tomu však rána z hranice vápna nesedla. O sedm minut později jsme se již poprvé v zápase mohli radovat. Přetažený roh našel Jankta, který poslal míč přímo do ohně. Svým pasem našel Sadílka, který svou premiérovou trefou v rudém dresu rozjásal letenské tribuny – 1:0.
Po ostrém centru Mejdra z 30. minuty zakončoval z první Jankto, jeho přízemní pumelice skončila těsně vedle tyče. Deset minut před koncem prvního poločasu měli sparťané během dvaceti vteřin tři tutové šance. Nejprve Laštůvku zachránilo břevno, poté předvedl výborný reflexivní zákrok na čáře po zakončení Čvančary a následná Sadílkova jedovka lízla levou tyč. Jankto vzápětí unikl po pravém křídle, jeho pokus ale rozvlnil jen boční síť. Víc už se v prvních pětačtyřiceti minutách nestalo, a tak se šlo do kabin s těsným jednobrankovým náskokem.
Hned po změně stran padla další branka. Klíma vyslal dalekonosnou ránu, která zapadla k levé tyči Kovářovy brány – 1:1. V zápětí po centru Jankta hlavičkoval Čvančara, jeho pokus ale skončil jen v Laštůvkových rukavicích. Po hodině hry se Jaroslav Zelený prokličkoval skrz celou soupeřovu polovinu až do vápna, branku z nadějné příležitosti ale nevytěžil. Za několik okamžiků se po faulu na Mejdra dožadovali sparťané penalty, sudí Klíma ovšem zůstal klidný.
V 67. minutě sáhl Brian Priske k prvnímu střídání, Kryštofa Daňka nahradil Adam Karabec. Postupem času se do hry dostali i Minčev s Wiesnerem, kteří vystřídali Mejdra s Janktem. V 83. minutě hlavičkoval Zelený, Laštůvka ale předvedl další výborný zákrok. Vzápětí po rychlém průniku zakončoval Minčev, ani on ale na brankáře nevyzrál. Závěrečný tlak domácích sílil každým okamžikem, žádnou z mnoho šancí již ale neproměnili, a tak z utkání vytěžili pouze bod za remízu 1:1.
1 / 104
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava: 1:1 (1:0)
Branky: 22. Sadílek (Jankto) – 46. Klíma (Boula) ŽK: 45. Sadílek, 57. Pavelka – 23. Laštůvka Rozhodčí: T. Klíma - J. Kubr, L. Machač. Diváci: 15457.
Sparta: M. Kovář – Mejdr (76. Wiesner), Sørensen, Zelený, Højer – Daněk (67. Karabec), Sadílek, Pavelka, Jankto (76. Minčev) – Čvančara, Kuchta.
Ostrava: Laštůvka – Cadu (81. Buchta), Frydrych, Lischka, Fleišman (86. Šehić) – Ndefe, Tetour (76. Mu. Tijani), Boula, Plavšić – Kuzmanović, Ji. Klíma.

Další novinky